2010. február 27., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 31. (894.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-Sáv
Belarusz csempész Kisbereznán

Komoly fejtörést okozott a vámosoknak és a határőröknek az a huszonnégy éves belarusz fiatalember, akinek gépkocsiját teljesen szét kellett szedni, hogy hozzáférjenek az elrejtett csempészáruhoz.

Mint arról Viktorija Szengetovszka, az Ungvári Vámhivatal szóvivője tájékoztatta lapunkat, a fiatalember vidékünkön át Szlovákiába szeretett volna eljutni. A kisbereznai határátkelőn Audi személygépkocsijával a zöld sávot választotta, jelezve ezzel, hogy nincs elvámolnivalója. A hatóság mégis elrendelte a jármű átvizsgálását. Kiderült, a pótkerék dugig van cigarettával.

A rejtekhelyről 160 doboz került elő. A továbbiakban az autó más részeiben, a légszűrőben, az üléskárpit alatt, sőt az üzemanyagtartályban is dugárura bukkantak. A hatóság elkobozta a 3700 hrivnya értékű csempészárut és a 130 000 hrivnyát érő gépkocsit.

Történet maroktelefonokkal

Félszáz Samsung és mintegy hatvan Nokia márkájú maroktelefont, valamint a hozzájuk való akkumulátortöltőket koboztak el a vámosok az asztélyi határátkelőn.

Krisztina Heraszimjuk, a Nagyszőlősi Vámhivatal szóvivője úgy tájékoztatta lapunkat, hogy az ukrán állampolgár saját személygépkocsijával Magyarországról volt hazatérőben. Éjféltájt hajtott át az államhatár kárpátaljai oldalára, ahol azt állította, nincs nála semmi vámköteles dolog. Ennek ellenére alaposan átkutatták a férfi poggyászát és autóját. A műszerfal mögött és más helyeken 108 darab mobiltelefonra bukkantak. A héten ez már a második maroktelefonos eset volt Asztélyban.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó