2010. február 25., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 29.-30. (892.-893.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A hűtlenség okai: miért csaltak meg?

Fáj a hűtlenség, hiszen felmerül a kérdés, mit rontottál el, miben vagy kevesebb, mint más – és egyáltalán a felismerés, hogy talán nem is Ő az igazi. Sovány vigasz, de a dolog soha nem csak egy emberen múlik.

Aki fél a kötelezettségektől – A leggyakoribb ok a probléma hátterében persze a jó öreg éretlenség, de kortól függetlenül is akadnak olyanok, akik rettegnek a kötődéstől, képtelen egészséges bizalmi kapcsolatot kialakítani egy emberrel.

Aki bosszúban gondolkozik – Talán röhejesen hangzik, de rengetegen csalják meg azért a párjukat, hogy bosszút álljanak egy korábbi hűtlenségért. Tovább lépünk: vannak, akik egy előző, balul elsült kapcsolat sérelmeit próbálják így törleszteni. Ez a legszemetebb dolgok egyike, amit ember tehet.

Akinek kell egy harmadik – Megunták a banánt, továbbállnának, de kötődnek még. Ilyenkor egy harmadik fél felbukkanása segíthet megtenni a döntő lépést, a hűtlen fél ilyenkor általában hamar dobja "a harmadikat", és a kutyaharapást szőrével elv alapján felejteni is könnyebb.

Akinek önbizalom-tuningra van szüksége – Ha valaki nem kapja meg szerelmétől a szükséges visszacsatolást – szeretlek, szép vagy, kívánlak, tisztellek és a szótár többi szép szava, tettekkel alátámasztva –, hajlamos másfele kacsintgatni, hátha ott bőkezűbben osztják a dicséretet.

Aki úgy érzi, jár neki – Semmi gond nincs a nyitott kapcsolatokkal, de akkor mindkét fél szabadon járhasson ki-be mások hálószobaajtaján. Ha csak a párkapcsolat egyik résztvevője tart több vasat a tűzben, valószínűleg komoly gondok vannak és megérett a helyzet egy nagy beszélgetésre.

Aki nem érzi magát jól a kapcsolatban – A legbanálisabb, mégis leggyakoribb ok: a hiányérzet. Másra vágyik, mást akar, másképp képzelte el a folytatást... ilyenkor jobb lépni, mielőtt a másik megalázására és megbántására kerülne sor.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó