2010. február 25., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 29.-30. (892.-893.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Elvéreztek a kárpátaljai síakrobaták

Nem sikerült a kvalifikáció a két kárpátaljai síakrobatának (freestyle), Sztaniszlav Kravcsuknak és Enver Ablajevnek a vancouveri téli olimpián. A női jégkorongtornán létrejött az álomdöntő. Két – szerencsére sérülés nélkül végződő – baleset miatt félbe kellett szakítani a négyesbobosok nemhivatalos edzését Whistlerben, a téli olimpia sokat kritizált jégcsatornájánál, amelyen a történtek miatt újabb módosításokat terveznek.

Az éremesélyesként számon tartott kárpátaljai Kravcsuk negyedik olimpiáján állt rajthoz. Kétszer – 1998-ban Naganóban és 2002-ben Salt Lake Cityben – a döntőbe verekedte magát, sőt az utóbbin az ukránok legjobb eredményét, egy ötödik helyezést is szerzett. 2006-ban Torinóban is dobogós helyezést vártak a sportolótól, ám akkor sem sikerült a döntőbe jutás. És most sem. A kedd hajnali kvalifikáción 197,39 ponttal csupán a 19. lett, a másik kárpátaljai, Enver Ablajev a 22. helyen zárta az olimpiát. A döntőben egyébként 12 sportoló küzd a legfényesebb éremért.

Holnap a kárpátaljai Csundák Annamáriáért szoríthatunk, aki snowboardban (hódeszka) női párhuzamos óriás-műlesiklásban áll rajthoz, míg szombaton ugyanebben a szakágban a férfiak mezőnyében Penyák József bizonyíthat. Alpesi síben Anasztaszija Szkrjabina szintén rajthoz áll.

Négy versenyszámban osztottak érmeket a Vancouverben zajló téli olimpia hétfői játéknapján. Magyarország jégtáncban volt érdekelt: a Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim páros a 13. helyen végzett a kanadai sikerrel záruló küzdelemben. A síugrás csapatversenyében osztrák arany született, míg a sífutók női csapatsprintjét a németek, a férfiakét a norvégok nyerték meg. A női jégkorongtornán létrejött az álomdöntő: a papírformát igazolva a házigazda és címvédő kanadaiak, valamint az amerikaiak jutottak be a fináléba.

Borultak a bobosok, két baleset is történt a négyesbobosok hétfői, nem hivatalos edzésén. A sokat kritizált jégcsatornában a lett és a horvát négyesbobcsapat borult, amiért félbe is szakították az edzést. Bár a balesetben egyetlen sportoló sem sérült meg, a pályát átépítik, néhány kanyart tompítanak benne, közölték a szervezők.

Kedden a legnagyobb visszhangot a férfi gyorskorcsolyázók 10 000 méteres versenye váltotta ki, miután a legjobb időt futó, 5000 méteren korábban már győztes holland Sven Kramer egy pályaváltásnál rossz sávba sorolt be, amiért utólag kizárták.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó