2010. február 20., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 27. (890.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
Maroktelefonok a műszerfal mögött

Maroktelefonok csempészési kísérletét akadályozták meg a Nagyszőlősi Vámhivatal munkatársai az asztélyi határátkelőn.

Mint arról Krisztina Geraszimjuk szóvivő beszámolt, Magyarországról Audi A4 gépkocsival volt hazatérőben az a kárpátaljai fiatalember, aki a zöld sávot választva jelezte, nincs elvámolni valója. A vámellenőrzést azonban így sem úszta meg. Az autó műszerfala mögötti üregből két-három darabjával nejlontasakokba csomagolt Nokia, LG, Samsung és egyéb márkájú drága mobiltelefonok kerültek elő.

A tizenhárom darab készüléket és a csempészéshez használt gépkocsit a törvénynek megfelelően elkobozták.

Érc alá rejtett cigaretta

Tekintélyes mennyiségű cigarettára bukkantak az ukrán határőrök a pallói vasúti átkelőn.

Az összesen kilencven tehervagonból álló két vonatszerelvény nyersércet szállított Szlovákiába. A határállomáson a vámszolgálat és a határőrség az erre a célra szolgáló detektoros mérőkkel valamennyi kocsi rakományát átvizsgálta. A műszer két kocsiban idegen anyag jelenlétét jelezte. Az érc alól tíz láda JL márkájú cigaretta került elő.

A mozdonyvezetők a kihallgatás során elmondták, nem volt tudomásuk a dohányáruról. Ám mint azt Viktorija Szengetovszka, az Ungvári Vámhivatal szóvivője elmondta, nem kizárt, hogy mégis a masiniszták keze van a dologban.

Mikola Botos, a határállomás vámparancsnoka közölte, a 22,5 ezer hrivnya értékű cigarettát elkobozták. Az idén ez már a negyedik hasonló csempészési kísérlet a pallói határátkelőn.

Mercedest a csempészáruért

Cigarettacsempészési kísérletet hiúsítottak meg az Ungvári Vámhivatal munkatársai az Ungvár–Alsónémeti közötti átkelőn lévő kamionterminálon is.

A teherfuvarozásra és személyszállításra egyaránt alkalmas járművel közlekedő harminckilenc éves ternopili férfi Portugáliába szeretett volna eljutni. A vámszolgálat munkatársaival közölte, nincs elvámolni valója, tiltott dolgokat nem szállít. Az ellenőrzés során egy rejtekhelyről mégis előkerült 220 doboz cigaretta.

Mint kiderült, a ternopili rossz üzletet csinált: az 1400 hrivnyányi csempészáru miatt ugyanis a hatóság elkobozta a 352 000 hrivnya értékű Mercedesét.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó