2010. február 20., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 27. (890.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hír-Tár
Közgyűlést tartott a KRISZ

Beregszászban tartotta hálaadó ünnepi közgyűlését a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség (KRISZ). Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke, a KRISZ tiszteletbeli elnöke köszöntőjében emlékezett az 1990-es évek ébredéseire, s a majdani ifjúsági szervezet 2002-es elindítására. 2009-ben létrejött a Timóteus, az ifjúsági vezetők kézikönyve, s sikerült megszervezni a fiatal házaspárok hétvégéjét. A közgyűlésen soron kívüli tisztújításra került sor, mely Kacsó Géza alelnök hosszas külföldi tartózkodása miatt vált szükségessé. A grémium Sipos József tiszaújlaki lelkipásztornak szavazott bizalmat.

Magyar könyvesbolt nyílik

Hamarosan az ungváriak is hozzájuthatnak magyar nyelvű könyvekhez, magyarországi kiadványokhoz, folyóiratokhoz, újságokhoz, nyilatkozta lapunknak Kovács Katalin, a Bereg és Ugocsa könyvesboltok vezetője. Az Ung könyvesbolt a Vár utca 2. szám alatt várja majd a vásárlókat, és remélhetőleg ugyanolyan népszerű lesz, mint a beregszászi és a nagyszőlősi üzlet. A nyitás pontos időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat.

A legnépszerűbb újság

Melyik a legnépszerűbb újság Kárpátalján címmel pályázatot hirdettek. A kiírás még nem zárult le, ám a részadatok egyelőre meglepetésről tanúskodnak. Ugyanis nem arra a sajtótermékre fizet elő a legtöbb olvasó, amelyik nap mint nap szenzációval szolgál, s nem is arra, amelyik a legfrissebb híreket, illetve annak háttérinformációit taglalja, hanem sokatmondóan arra, amelyik a legolcsóbb.

Hamis pénz

Szerencsére sikerült megjegyezni annak a személyautónak a rendszámát az egyik huszti járási benzinkút pénztárosának, aki kétszáz hrivnyás bankjegyből adott vissza. A kasszír csak az ügyfél távozását követően vette alaposabban szemügyre a pénzt és megdöbbenve látta, hogy az hamis. A rendőrök nem sokkal később elfogták a negyvenhat éves férfit, aki bevallotta, hogy fénymásolóval saját kezűleg készítette a hamisítványt.

Felgyújtott autók

A megyeháza melletti parkolóban történt gépkocsitűzhöz riasztották a tűzoltókat Ungváron. A Mercedes egy vállalkozás vezetőjének tulajdona. S mint azt a kivonult tűzoltók és rendőrségi szakértők megállapították, szándékos gyújtogatás történt. A héten ez már a második ilyen eset a megyeszékhelyen.

Demonstráció Janukovics mellett

Tegnap több százan gyűltek össze az Ukrán Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság épülete előtt.

A demonstrálók Julija Timosenko keresetének elutasítását szorgalmazzák – tudósít a Podrobnosztyi.

A kék-fehérbe öltözött tüntetők "Julija, hagyd abba a hisztériát, tiszteld a nép választását!" feliratú transzparens alatt gyülekeztek, s azt akarják elérni, hogy a testület utasítsa el a BJUT vezetőjének beadványát. Timosenko keresetének tárgyalása tegnap kezdődött el.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó