2010. február 18., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 25-26. (888.-809.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Léggömbökbe foglalt szerelem

Piros szívekkel, csókolózó párt és virágkosarat formáló léggömbkölteménnyel, a szerelmet és a Valentin-napot jelképező szimbólumokkal találkozhatott az, aki vasárnap az ungvári gyaloghídon járt. A túlfűtött szerelmes, mámoros hangulat szinte nyarat varázsolt a télbe.

Bálint-nap alkalmából a gyaloghídon a tavalyihoz hasonló akcióval készült a "NyePoNyal" rendezvényszervező társulat, az Ungvári Nemzeti Egyetem Idegenforgalmi Tanszéke és a Vidámak és Ügyesek Kárpátaljai Klubja (KVN). A tavalyi lakatolásos akció tradícióvá nőtte ki magát, sőt a hidat is átkeresztelték a szerelmesek hídjává. Ezúttal a szervezők léggömbből készített kompozíciókat vártak, a párok lufikkal fejezhették ki érzelmeiket.

Több mint egy tucat, a Valentin-napot és a szerelmet jelképező kompozíció nevezett a meghirdetett pályázatra. Volt itt léggömbökből megformált embernagyságú szerelmespár, gigantikus virágkosár, piros szív és az elmaradhatatlan csókolózó pár.

– A Valentin-nap egy olyan nap, amikor tanúbizonyságot tehetünk arról, hogy mennyire szeretjük párunkat – mondta Jevhenyija, aki szerelmével saját magukat formáló embernagyságú léggömbökkel érkezett. – Számomra elsősorban a romantika napja, amikor csak a szerelem játssza a főszerepet – meséli Olekszandr Jevhenyija barátja. A fiú elárulta, a kompozíció párja ötlete volt, a megvalósítás viszont közösen történt. Soha korábban nem próbálkoztak hasonlóval, így menet közben kellett rájönniük a megoldásokra. Leginkább a eredetiségre törekedtek.

A szervezők hat "alkotást" díjaztak. A kompozícióknál az eredetiséget, a ráfordított munkát és természetesen az esztétikumot, vették alapul. Az első két helyezett, köztük Olekszandr és Jevhenyija egy kétszemélyes romantikus, szállodai éjszakát nyert, három pár kétszemélyes romantikus vacsorán vehet részt. Egy különdíjat is kiosztottak, mégpedig az egyik ungvári Sex Shop ajándékát.

– Az idén megpróbáltuk folytatni a tavalyi tradíciókat – mondta lapunknak Rosztiszlav Bulanov, a "NyePoNyal" rendezvényszervező társulat tagja, az akció egyik szervezője. – Célunk az, hogy egy romantikus helyet varázsoljunk, Ungváron, Kárpátalján. Úgy gondolom, ez sikerült, hisz már tavaly is nemcsak helyiek, hanem határon túliak is eljöttek, hogy elhelyezzék a lakatjukat.

Kép és szöveg: Szabó Sándor

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó