2010. február 18., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 25-26. (888.-809.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Játszótér
Gábor, a harcsavadász

Gábor András a Beregszászi 3. Számú Zrínyi Ilona Középiskola negyedik osztályába jár, a zeneiskolában pedig harmadikos. A kis zenész édesanyja is muzsikus, hegedűt tanít a művészeti iskolában, így nem volt nehéz rávezetni gyerekét a zene szeretetére.

– Krajnikné Hegyi Irénke néni tanít harmonikára, akit nagyon szeretek. A hangszert magam választottam. Igaz, próbáltam hegedűn játszani, de nem tetszett. Nagy vágyam, hogy az együttes tagja lehessek. Lassan az anyák napi műsorunkra készülünk.

Mint azt kis beszélgetőpartnerem megosztotta velem, kedvenc tantárgya a matematika és az ukrán is jól megy neki.

– Merthogy ukrán csoportba járok. Így aztán nem elég csak szeretni, de tudni is kell e nyelvet. Anyukám szokott segíteni, de a házi feladatot még a napköziben el szoktam készíteni. Nagyon szeretek olvasni mind ukránul, mind magyarul.

András elmondta, hogy legszívesebben meséket olvas. Egyik kedvence a Holle anyó.

Amikor arról kérdezem, mivel foglalkozik szabad idejében, a kisfiú arca felragyog:

– Biciklizek és gyakran horgászom. A kertünk alatt folyik a Vérke, és amikor csak tehetjük, nagyapával lejárunk a folyóhoz. Több nagy kapásom is volt már. Utóbb egy jó nagy harcsát fogtam ki, de a horgomra akadt már többfajta keszeg is.

– És amikor se biciklizni, se horgászni nem lehet, mert nem engedi az idő?..

– Ameddig van hó, szinte hetente építek hóembert a barátaimmal. De ha erre sincs lehetőség, akkor sem unatkozunk: az utcában több velem egykorú gyerek van, akikkel szívesen játszom.

Kép és szöveg: Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó