2010. február 13., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 23. (886.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A téli utak áldozatai

A héten a szokásosnál is több volt a megváltozott útviszonyok rovására írható közlekedési baleset. Mint arról a megyei közlekedésrendészet sajtószolgálata tájékoztatta lapunkat, huszonkét karambolhoz riasztották a mentőket és a rendőrséget.

A legsúlyosabb baleset az Ilosvai járásban Kissarkad (Gorbok) közelében történt. Hárman életüket vesztették, öten súlyos sérüléseket szenvedtek, amikor egy Mercedes mikrobusz vezetője ismeretlen okból átsorolt járművével a szemközti forgalmi sávba. Ott összeütközött a vele szembe szabályosan közlekedő Zsigulival, melynek vezetője és utasa szörnyethalt. A mikrobuszban utazók közül hatan sérültek meg. Egyikük a kórházba szállítást követően vesztette életét.

A tragikus karambol körülményeit vizsgálják. Feltételezhetően a mikrobusz vezetője hibázott, mert nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett.

Az útviszonyok figyelmen kívül hagyása vezetett balesethez az ökörmezői járási Alsókalocsán (Kolocsava). A VW személygépkocsival közlekedő 28 éves férfi a jeges útfelületen nem tudta megállítani gépkocsiját és elgázolt egy 18 éves lányt, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Hasonló körülmények között történt gyalogos gázolás Beregszentmiklóson (Csinagyijevo).

A közlekedési rendőrök a hét folyamán 995 esetben jártak el a közlekedési szabályok megsértőivel szemben. 34 járművezetőt azért vontak felelősségre, mert ittasan ültek volán mögé.

Az ittas vezetést a törvény a legsúlyosabb büntetéssel szankcionálja. Az alkoholos befolyásoltság vagy más tudatmódosítók hatása alatti gépjárművezetőket 2550-től 3400 hrivnyáig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó