2010. február 13., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 23. (886.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
Rejtekhely a Mercedesben

Ezernyolcszáz doboz cigarettára bukkantak csapi vámosok egy Mercedes mikrobuszban.

A Csapi Vámhivatal sajtószolgálatának információja szerint a német rendszámú jármű a Tisza közúti határátkelő kiléptetési oldalán hajtott be a vámterületre. A gépkocsiban két német és egy orosz állampolgár utazott. Mint később kiderült, valamennyien kárpátaljai származásúak. A vámvizsgálatot végző tisztnek feltűnt, hogy a Mercedesen bizonyos szerkezeti változtatásokat hajtottak végre. Ezért alaposan átkutatták és kiderült, hogy dupla padlózata van. A kettő közötti üregből került elő a csempészett dohányáru. A hatóság a vámszabályok megsértése miatt elkobozta a járművet.

Nem sikerült csalni

A vámszabályok megsértése és csalási kísérlet alapos gyanúja miatt négy személygépkocsit koboztak el ukrán állampolgároktól az Ungvári Vámhivatal munkatársai.

Az Ungvár–Felsőnémeti határátkelőn a vámvizsgálat során kiderült, hogy a járműveket tranzit okmányokkal hozták be az országba. Ezzel ugyan mentesültek a vámilleték fizetése alól, de az autókat tíz napon belül ki kellett volna vinniük az országból. Ám sem ez, sem pedig az illetékfizetés nem történt meg.

Mint azt Viktorija Szengetovszka szóvivő elmondta, az autók tulajdonosai törvényt sértettek, amiért a bíróság előtt kell felelniük. Ez a sors vár arra az ukrán állampolgárra is, aki a múlt évben hozott be Ukrajnába tranzitokmányokkal egy JEEP WRANGLER gépkocsit. A jármű azonban máig nem hagyta el az országot. A férfi akkor bukott le, amikor a napokban szintén tranzitiratokkal egy Csehországban vásárolt Mercedest akart áthozni a határon.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó