2010. február 13., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 23. (886.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hír-tár
Fogynak a hívek

Balazsér adott otthont a Kárpátaljai Református Egyházkerület Beregi Egyházmegyéje közgyűlésének. A rendezvényen Zsukovszky Miklós esperes felhívta a figyelmet a hívek számának csökkenésére. Az egyházmegye 51 gyülekezetének összesen 36 750 tagja van, 370-nel kevesebb mint egy éve.

Sok a téli baleset

Eddig országszerte 777 ember került orvoshoz valamely testrésze lefagyása miatt. Kárpátalján két ilyen eset történt. A síkos, csúszós utak is rengeteg áldozatot követeltek. Megyénkben 108-an szenvedtek kéz- és lábtörést, öten fej-, négyen borda-, s szintén négyen több típusú sérüléssel kerültek kórházba. Ukrajna-szerte 12 553-an emlékeznek majd hasonló okokból kifolyólag a mostani télre.

Továbbra is népszerű a Tisza

A két legnagyobb ukrán konyakgyártó, az Odesszai Deszna és a Nova Kahovkai Tavrija után méreteit tekintve nem az Ungvári Kárpáti következik, ám mindenképpen ott van az első öt között. Tisza márkájú konyakja viszont a harmadik legnépszerűbb az országban, ami további sikerekre ösztönözheti a kárpátaljai gyártót.

Kezdődik Yeti gyártása

A tiszasalamoni személygépkocsi-összeszerelő Eurocar Rt. bejelentette, még ebben a hónapban megkezdi a Skoda autócsaládhoz tartozó Yeti típus sorozatgyártását, adta hírül az UA-reporter internetes hírportál. A 4,2 méter hosszú, ötajtós autó ötféle motorral, első- és négy kerék meghajtással kerül majd le a gyár futószalagjáról. A terepezésre is alkalmas modellt a Volkswagen alapján tervezték.

Hadüzenet a prostitúciónak

Mivel tömegével lepték el a kárpátaljai téli üdülőhelyeket a szerelmet pénzért árusító hölgyek, a megyei rendőrség Kárpáti fedőnév alatt átfogó prostitúció- ellenes akcióba kezdett. Mint arról a bűnüldöző szerv sajtószolgálata beszámolt, sorra ellenőrzik a turistaszállókat, a gyógyüdülőket és a sítelepek szálláshelyeit. A cél nemcsak az örömlányok tevékenységének visszaszorítása, az őket futtató striciket is szeretnék kiszűrni.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó