2010. február 13., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 23. (886.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Jól vizsgázott az új rendszer

A 2008–2009-es tanév oktatási-nevelési pályázatai kifizetésének értékelése, illetve a 2009–2010-es tanévre szóló pályázati kiírás elfogadása volt a fő témája a KAMOT Jótékonysági Alapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésének. A tanácskozás részleteiről Kocsis Mária, az alapítvány elnöke tájékoztatta lapunkat.

– Azért volt számunkra nagyon fontos az értékelés, mert mindannyian tudjuk: új rendszerre, azaz a bankkártyás kifizetésre álltunk át – fejti ki a KAMOT vezetője. – Kuratóriumi tagjaink, valamint az alapítvány által működtetett kihelyezett irodák munkatársai elmondták tapasztalataikat, a szülők visszajelzéseit.

A grémium megállapítása szerint a kifizetés szempontjából a korábbinál sokkal jobb a kártyás rendszer. Itt elsősorban a biztonság fontosságát emelném ki. A másik lényeges szempont, hogy ez a lebonyolítási módszer sokkal gyorsabb volt, hiszen két hét alatt minden pályázóhoz eljuthatott a támogatási összeg. Reményeink szerint az elkövetkezendőkben ezt egy nap alatt tudjuk majd teljesíteni.

A kuratóriumi ülésen elfogadták a pályázati adatlapokat. 2010. február 15-étől kerül kiírásra a 2009–2010-es tanévre szóló pályázat. A pályázási határidő két hónapig, azaz április 15-ig tart. A kiírás mindössze annyiban változott, hogy az adatlapon fel kell tüntetni, ki az, aki már rendelkezik az Ukrexim Bank bankkártyájával, és ki az, aki csak ezután igényel.

A pályázati adatlapok mellékletei megegyeznek a korábbiakkal: kérik a pályázó személyi igazolványának fénymásolatát, az adóazonosító szám fénymásolatát, a kiskorú gyermek(ek) születési anyakönyvi kivonatának a fénymásolatát, valamint az iskolalátogatási igazolás eredeti példányát, amelyben feltétlenül fel kell tüntetni, hogy magyar tannyelvű osztályba jár-e a gyerek. Erre azért van szükség, mert vannak iskolák, amelyekben párhuzamosan működnek ukrán és magyar osztályok. Ezért az esetleges problémák elkerülése végett kérik a dokumentum eredetijét.

H. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó