2010. február 11., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 21.-22. (884.-885.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Három az egyhez

Győztes mérkőzéssel fejezte be törökországi edzőtáborozását az FK Zakarpattya labdarúgócsapata.

Igor Gamula Antalyában készülő együttese az ott töltött két hét alatt négy felkészülési mérkőzést vívott, de csak az utolsó találkozó volt az, amelyik az eredeti programban is szerepelt. Az előző három meccsen rendre más volt az ellenfél, mintsem azt előre beharangozta a klub hivatalos honlapja. Például az orosz Tomszk helyett a román Dinamo Bucurestivel találta szembe magát a Zaki, s szenvedett 2–0-ás vereséget. S csak az utolsó, Szaturn Ramenszkoje elleni kilencven perc szerepelt az eredeti programban. Törökországi búcsúmeccsükön a mieink a próbajátékon lévő Alekszejev távoli bombájával 1–0-ra nyertek az orosz élvonalban edződő rivális ellen. Csapatunk három győzelemmel, s egy vereséggel zárta a kéthetes török kiruccanást.

A felkészülés utolsó szakaszát Debrecenben tervezi eltölteni a Zakarpattya. A tavaszi szezonrajt február 27-én kezdődik, az Ung-partiak a Metalurg Donecket látnák vendégül, ám nagy kérdés: sikerül-e addigra alkalmassá tenni a megyeszékhely Avangard-stadionjának játékterét.

Lenácizták az új német vb-mezt

A nemrég bemutatott fekete mez a csapat első, 1898-ban viselt dresszére emlékeztet, de az egyik angol újságnál úgy gondolják, inkább hasonlít a náci SS-egyenruhára.

A brit Daily Star bulvárlap a náci elitegység, az SS egyenruhájához hasonlítja, Michael Ballack csapatkapitány képe mellé egy kis Hitler-képet is rakott. Az Adidas kijelentette, a mezt a német válogatott első dresszéről mintázták, amit 1898-ban viseltek, a belevarrt 11 csík a csapategységet szimbolizálja. Az angolok viszont úgy gondolják, inkább Hitler embereire vagy Mussolini hírhedt feketeingesei öltözékére emlékeztet.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó