2010. február 9., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 20. (883.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Fejedelemnőt választottak

Lőrincz Nikoletta fejére került a korona az országos szépségverseny regionális döntőjében. A "Kárpátalja Fejedelemnője" vetélkedőn a szakavatott zsűri tizennégy lány közül választotta ki a 17 éves ungvári diáklányt, aki a kereskedelmi és vendéglátóipari technikum harmadéves vendéglátó-szálloda szakos hallgatója. Nikoletta ezzel jogot nyert arra, hogy képviselje megyénket az országos döntőben. A Kárpátaljai Megyei Ukrán Zenei-Drámai Színházban tartott gálaesten többek között színpadra lépett a Blic ungvári moderntáncstúdió és Vaszil Bondarcsuk ismert ukrán énekes.

Sok a beteg

Megyénkben január folyamán 15 432 személy fordult orvoshoz influenzával vagy más heveny felső légúti megbetegedéssel, akiknek több mint fele iskoláskorú vagy ennél is fiatalabb gyerek. Munkácson, a Munkácsi és az Ungvári járásban a fertőzöttek száma a napokban túllépte a járványküszöböt.

Leégett a Vita

Több egységgel vonultak ki a beregszászi és a derceni tűzoltók Mezőkaszonyba azt követően, hogy kigyulladt az egykori mezőváros határában lévő közkedvelt motel és vendéglő. Mint arról a megyei katasztrófa-elhárítási főosztály sajtószolgálata beszámolt, megsemmisült az épület tetőzete, valamint súlyos kár keletkezett az emeleti szállodai részben. A helyszínelő szakértők szerint kizárható a szándékos gyújtogatás. A tüzet az elektromos hősugárzók szakszerűtlen használata okozta.

Kevesebb a válás

Kárpátalján a múlt évben négy házasságkötésre jutott egy válás. A párkapcsolatok tartósságát tekintve országos szinten megyénkben legjobb a helyzet. A szomszédos régiókban például minden harmadik frigy végződött válóperrel. Az országos átlag ennél is rosszabb: két házasságból egy bomlott fel.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó