2010. február 9., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 20. (883.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
12 éves a Generali Garant

Tizenkettedik születésnapját ünnepelte Ungváron az öt éve nevét Garant-AVTO-ról Generali Garantra változtató ág kárpátaljai fiókintézete. A személy- és tehergépkocsi-biztosító társaság számos szolgáltatással áll a megye kormányforgatóinak rendelkezésére.

– Már az is nagy szó, hogy a még mindig tomboló gazdasági válság közepette egyáltalán létezünk – kezdte nem éppen vidám szavakkal éves beszámolóját Viktor Matyasovszkij igazgató. – Az elmúlt évben jelentősen csökkentek bevételeink, s mivel kiadásaink a korábbi szinten maradtak, a nyereség megcsappant. Megalakulásunk első évében bevételeinknek még csak a harminc, öt éve pedig a negyvenhat százalékát képezték a kiadások, ez a mutató tavaly hetvennyolc százalékra emelkedett. Komoly erőfeszítésbe került, hogy az elmúlt év mérlegét egyensúlyba hozzuk, és tartozásaink egy része ne kerüljön át erre az évre.

A hazai biztosítási piacon ma már kegyetlenek a feltételek. Ezek között rendkívül nehéz talpon maradni, mondta el a továbbiakban az igazgató. Javult ugyan a biztosításkötési morál, ugyanakkor, a konkurencia mindent megtesz azért, hogy a megye egész területén ellehetetlenítse a Generali Garant munkáját. A kisebb irodák olyan mértékben mennek alá az áraknak, hogy a megyei fiókintézetek a létezés határára kerülnek. Sokan különböző kibúvókat keresnek, illetve egyáltalán nem kötnek biztosítást, még a kötelezőt sem. Persze egy esetleges balesetkor viszont fejőstehénnek nézik a biztosító társaságot.

– Tavaly több mint húsz százalékkal kevesebb ügyfelünk volt, mint egy évvel korábban. És a jelenség nemcsak Kárpátaljára jellemző. Ennek következtében a közel hétszáz hazai biztosító társaságból a gazdaságtalan működés miatt több mint ötven szűnt meg az elmúlt évben, és a jelek szerint még sokra vár ez a sors – fejezte be évértékelőjét Viktor Matyasovszkij.

Nigriny Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó