2010. február 4., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 17.-18. (880.-881.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ne legyen ciki a randi!

A közhiedelemmel ellentétben randizni nem jó dolog. Stresszes, kimerítő, és olykor borzalmas. Ettől függetlenül időről időre mindenki megpróbálkozik vele egy szebb jövő érdekében. Nehéz terep ez, rengeteg buktatóval. Most megpróbáljuk összeszedni azokat a dolgokat, amiket mindenképp illik elkerülni, ha reménykedünk a folytatásban...

Külső-belső kitárulkozás

Teljesen fölösleges szuperszexi miniszoknyát vagy izompólót húzni, csak hogy minél többet mutathassunk magunkból. A cél a figyelem felkeltése, és nem a teljes lehengerlés. Ugyanez igaz a lelki életre is. Nem kell elsőre a másik nyakába zúdítanod, kinek milyen defektje van a családban, vagy hogy milyen eredményekkel zártad a félévet másodikban. Érdemes először általános témákat fejtegetni, ami alapján közelebb kerülhetsz a veled szemben ülő gondolkodásmódjához. Hihetetlen, de még a világbékéhez való hozzáállása is sokat elárulhat.

Erőltetett lazaság

Minden kicsit is normális ember izgul egy találka előtt, ez teljesen természetes. Nem kell tehát úgy tenned, mintha te lennél a kivétel. Ha ideges vagy a randi előtt, az valahol megtisztelő. Hiszen azt jelenti, hogy szeretnél jó benyomást kelteni, ergo tetszik a másik. Ráadásul nagyon látszik, ha csak megjátszod magad, arról nem is beszélve, ha nem önmagadat adod, nem várhatod el a leendő párodtól, hogy ő így tegyen. A cél pedig egymás megismerése.

Telefon-ismerősök kérdésköre

A multifunkcionális telefonok megjelenése óta lényegében egész nap pittyeg valami a zsebedben. Ma már nem csak a hívásokkal és az SMS-ekkel, de az MSN-nel és a Facebookkal is egyszerre kell foglalkoznod, akárhol is vagy. Ez azonban rettentő nagy taplóság egy randin, úgyhogy inkább jelentkezz ki minden lehető programból, és halkítsd le a telefonod. Kikapcsolni nem kell, az a lovagkor óta lejárt, sőt fel is veheted, de két percnél többet ne beszélj. Ha tudod, hogy olyan személy hív, akinek a telefonos szintideje alaphangon fél óra, inkább nyomd ki. Ugyanez vonatkozik a rég nem látott ismerősökre is. Ha valaki szembejön veled az utcán, állj meg, üdvözöld a cimbit, mutasd be a másikat, majd kedvesen, ámde határozottan közöld vele, majd felhívod, vagy beszéltek. Távozás után illik elmagyarázni a másiknak, ki volt az illető, és nagy vonalakban azt, honnan ismered. Pláne, ha az ellenkező nemhez tartozik...

Beteg vagyok, fáj a hasam, nincs kedvem...

Van az úgy, hogy az egy héttel előre lefixált randi napján az ember bemondja az unalmast. Teljesen mindegy, hogy ez azért van, mert lebetegedtél, egész nap szakadt a hó, vagy csak szimplán nincs kedved, ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Több mint valószínű, hogy amúgy is rosszul éreznéd magad, pokróc lennél, és a legrosszabb formádat hoznád. Mindenkinek van gázos oldala, de nem ezzel kell nyitni. Inkább mondd le a találkát, viszont azon nyomban ajánlj is fel egy újabb időpontot, így nem fog úgy tűnni, mintha csak beijedtél volna.

Randizni tehát továbbra sem sétagalopp. Legalábbis az első randi egy rémálom. Viszont sajnos kikerülhetetlen lépcsőfok a második, harmadik stb. előtt. Meg hát olyat is feljegyeztek már a történelemben, hogy két ember rögtön elsőre jól érezte magát, ezért a konklúzió továbbra is az, hogy érdemes vele megpróbálkozni.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó