2010. február 4., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 17.-18. (880.-881.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Ungvári télből az antalyai nyárba

Két edzőmérkőzésen van már túl a törökországi Antalyában készülő FK Zakarpattya labdarúgócsapata.

Igor Gamula vezetőedző együttese február 11-ig marad a nyárias környezetben, majd 14-én Debrecenbe utaznak, s ott fejezik be a február 27-én kezdődő tavaszi szezonra történő felkészülést. Törökországba öt lehetséges újoncot – a brazil Rama Dzeivoramit, a montenegrói Mirko Rajcevicet, a cseh Tomas Vlceket, s az ukrán Mikola Gibaljukot és Olekszij Ivanovot – vitt magával a mester. Közülük a Slavia Prahából érkezett Vlcek góllal járult hozzá az orosz Zenit tartalékcsapata ellen 3–2-re megnyert találkozó sikeréhez. Rajta kívül még Donec és Davidov volt eredményes a mienk részéről. Tegnap délután a horvát Varteks Varazdin gárdájával csaptak össze Mikuljakék. Lapzártánk miatt a végeredményt következő számunkban közöljük.

Klicsko: Kihívóm Amerika legjobbja

Hosszabb szünet után március 20-án védheti meg ismét a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Bokszvilágszervezet (WBO) profi világbajnoki címeit Volodimir Klicsko. Hivatalos kihívója az amerikai Eddie Chambers.

Őszintén mondom, Eddie Chambers Amerika legjobbja – mondta Volodimir. – Komolyan úgy gondolom, jelenleg ő a legjobb amerikai nehézsúlyú bokszoló. És ami még fontosabb, folyamatos fejlődést mutat. Régebben a kesztyűpartnerem volt, láttam, nemcsak bokszolni, tanulni is tud. Megverte Alekszander Dimitrenkót, aki még nálam is magasabb. Nem fogom tehát lebecsülni, különösen, ha rekordját is számításba veszem, hiszen 35 győzelme mellett csupán egyetlen veresége van.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó