2010. február 2., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 16. (879.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Beindult a nagyüzem

A Formula–1-es istállók közül elsőként a Ferrari mutatta be hivatalosan is a 2010-es modelljét. Hétvégén a Renault-nál és a Saubernél is lehullt a lepel. Míg tegnap a Formula–1-be három év szünet után visszatérő hétszeres világbajnok Michael Schumacher és csapattársa, Nico Rosberg leleplezte a Mercedes GP idei versenyautóját.

Az F10 fantázianevet viselő modelltől nem kevesebbet várnak Maranellóban, minthogy segítsen visszavezetni az olasz istállót a száguldó cirkusz élére. Ezzel a csapat visszatért a korábbi hagyományokhoz, azaz az F (Ferrari) mellé az aktuális év száma került.

Az új szezonnak a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonsóval és a súlyos sérüléséből visszatérő brazil Felipe Massával vág neki a Ferrari.

– Ez az év rendkívül fontos lesz számunkra. Az előző szezon több különböző ok miatt nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, de meggyőződésünk, hogy az új autóval versenyképesek lehetünk – nyilatkozta Stefano Domenicali csapatfőnök.

A BMW Saubernél és a Renault-nál is lehullt a lepel. Időben először a Saubernél történt meg az autó bemutatása: a valenciai pályán leplezték le a C29 fantázianevet viselő autót.

Sokáig bizonytalan volt a csapat jövője is, aztán a korábbi tulajdonos, Peter Sauber megegyezett a BMW autógyárral arról, hogy visszavásárolja a BMW Sauber Formula–1-es istállót. Az idei szezonban Ferrari-motorral hajtott autókat Pedro de la Rosa és Kobajasi Kamui vezeti.

A Sauber után a Renault is bemutatta 2010-es autóját, ami az R30 nevet viseli, valamint megerősítette, hogy a 25 éves Vitalij Petrov lesz a lengyel Robert Kubica csapattársa az idei szezonban. Petrov így az első orosz a száguldó cirkuszban. A sárga-fekete festés visszavezet a kezdetekhez, ugyanis ilyen színekben pompázott az autó az 1978-as debütálásakor, a tavalyi szponzor kiszállásával ismét lehetőség nyílt visszatérni a hagyományokhoz.

A W01 kódjelzésű "ezüstnyíl" fényezését már egy héttel ezelőtt bemutatták, akkor a stuttgarti Mercedes múzeumban a tavaly világbajnokságot nyerő Brawn GP BGP001-es modelljét festették ezüst színűre. A mostani prezentáció után a szakemberek azt mondták: az új autó legjellegzetesebb része az orrkúp. A Mercedes legutóbb 55 évvel ezelőtt indított teljes egészében saját készítésű autót az F1-ben, arra pedig még sosem volt példa, hogy az istálló mindkét pilótája német legyen.

Az idei Formula–1-es szezon március 14-én rajtol Bahreinben.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó