2010. február 2., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 16. (879.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Túl a krízisen a Bereg Kábel

A Bereg Kábel német tulajdonosa még 2005 augusztusában megvásárolta a volt Beregszászi Fafeldolgozó Kombinát (DOK) épületeit. Még tartott a felújítás, ám 2006 júliusában már megkezdődött a termelés. Hogy mi történt azóta, hogyan vészelték át a gazdasági válság hónapjait, milyen gondokkal küszködnek, milyen terveket szőttek, arról Frey János vezérigazgatót kérdeztük.

– A munkások betanításával kezdtünk. Kineveltünk egy úgynevezett magot, amelyre a későbbiekben tudtunk építeni. Jelenleg 310 alkalmazottunk van. Minket sem került el a gazdasági válság. Mivel az autóiparnak dolgozunk, az ingatlanpiac után mi voltunk a második áldozat. 2008 novemberében már észleltük a rendelések visszaesését. Tulajdonosunk úgy döntött, hogy ennek ellenére sem épít le a Bereg Kábelnél, mert ha már nagy nehézségek árán az említett létszámot betanítottuk, ne eresszük szélnek őket. Egy ideig négy, illetve háromnapos munkahétre redukáltuk a termelést, ám ennek ellenére kényszerszabadságolások is voltak. Ezeket természetesen finanszíroztuk. Ilyen körülmények között vészeltük át a krízist.

– Meddig tartott ez az időszak?

– A válság 2009 májusára csengett le cégünknél. Akkorra ismét megszaporodtak a rendelések, visszaálltunk az ötnapos munkahétre. Az elmúlt év második felét már gyakorlatilag teljes erőbedobással teljesítettük. Voltak, akik elhagyták vállalatunkat, mert nem bíztak a talpra állásunkban, de hiányukat pótolni tudtuk. A mostani munkáslétszám megegyezik a 2008 szeptemberivel.

– A jövő?

– Cégünk 500 fő foglalkoztatására alkalmas. Ezt a létszámot már el kellett volna érnünk, de közbeszólt a krízis, ám hogy túlléptünk rajta, folyamatosan érkeznek a megrendelések. A feltételek és az ajánlott árak is megfelelnek a Bereg Kábel számára. Idén mindenképpen létszámemelésben gondolkodunk. Lehet, hogy nem érjük el a tervezettet, de képesek leszünk megközelíteni.

– Lesz-e műszaki előrelépés?

– Technikailag is fejlesztünk. Új gépeket hozunk be. Európai márkájú autókba gyártunk kábelkötegeket. Megrendelőnk a három nagy európai autólámpa-gyártó cég – az Automotive Lighting, a Hella és a Valeo. Jelenleg az Opel Astra, az Opel Zafira, a Mercedes A, a Mercedes C és a Citroen Picasso lámpáihoz szükséges kábelkötegek készülnek nálunk.

– A bérek versenyképesek lesznek?

– Nem biztos, hogy az átlagfizetés nálunk lesz a legmagasabb, de olyan szintre emelkedik, amely megfelel azoknak a nőknek, akik családi vagy egyéb okok miatt csak egy műszakban tudnak dolgozni. Amennyiben több gépünk lesz és tovább nő a kereslet, ismét két műszakban dolgozunk majd. A béreket a cég fejlődésének megfelelően korrigáljuk. Egyetlen példa erre: egyelőre még mindig Magyarország lát el bennünket bizonyos alapanyagokkal. Ha ezeknek az előállítását magunk tudnánk elvégezni, az költségcsökkentést jelentene, ami pozitívan hatna a fizetések alakulására.

– Kapnak-e majd egyéb juttatásokat is az alkalmazottak?

– Munkásaink többsége vidékről jár be. Beutazási költségüket térítjük. Sőt, most már eljutottunk arra a szintre, hogy nem utólag térítjük, hanem bérleteket veszünk számukra. A vasútra már decemberben megvásároltuk ezeket, az autóparkkal pedig most folynak az erre irányuló tárgyalások. Azt szeretnénk, hogy a következő hónaptól már a busszal közlekedők is igénybe vehessék ezt a szolgáltatásunkat, amely tulajdonképpen egyfajta költségkímélés dolgozóink számára.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó