2010. január 30., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 15. (878.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Imitálta az autólopást

A huszonéves munkácsi fiatalember azzal állított be a rendőrségre, hogy betörtek családi házukba, elvittek négyszáz hrivnyát, százötvenezer forintot, valamint leendő apósa Opeljának kulcsait és magát a gépkocsit is.

A munkácsi rendőrök helyszínelői alaposan megvizsgálták a nyomokat és arra a következtetésre jutottak, hogy a házba senki nem tört be. Az állítása mellett sokáig kitartó fiatalember végül beismerte, hogy saját maga próbálta betörés látszatát kelteni.

Az ötlet az előző éjszaka történtek hatására született. A férfi élettársával a nő apjának gépkocsiján szórakozni ment az egyik helyi vendéglőbe. Eleinte jól mulattak, de néhány pohár után a párocska között veszekedés támadt. A nő végül sarkon fordult és a férfinak nem is szólva eltávozott.

A faképnél hagyott egyik barátját segítségül híva a keresésére indult. Sorra járták az éjszakai klubokat, bárokat, de sehol nem találták. Az eredménytelenség miatti bánatukat vodkával csillapították. Épp az egyik bárban "keresték" a hölgyikét, amikor az felhívta a férfit és közölte, hogy már otthon van. A részeg cimborák autóba ültek és szintén hazafelé vették az irányt. Az Opel azonban az első kanyarban útszéli oszlopnak ütközött.

A járműnek összetört az orr-része, de tovább tudtak hajtani. Hősünket odahaza még egy kellemetlenség várta: párja kizárta a házból. Hogy be tudjon menni, mérgében bezúzta az egyik ablakot. Az élettárs megtudva, hogy összetört az apja autója, nagy ribilliót rendezett. A fiatalember is tudta, hogy az apósnak való nem hagyja szó nélkül a történteket. Ezért úgy döntött, hogy betörés látszatát kelti. Az Opelt kivitte a Latorca partjára, majd bejelentette, hogy ellopták.

A férfi ellen a rendőrség félrevezetése címén eljárást indítottak.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó