2010. január 28., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 13.-14. (876.-877.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A Ferrari és Schumi harcol majd a vb-címért

Ferrari–Michael Schumacher párharcot vár a 2010-es Formula-1-es szezontól Stefano Domenicali, a maranellóiak csapatvezetője, aki még a McLarent és a Red Bullt tartja nagy riválisnak.

Domenicali a spanyol Onda Cero rádiónak nyilatkozva elmondta: egészen biztos benne, hogy a 41 évesen visszatérő hétszeres világbajnok versenyképes lesz a Mercedesszel.

– Michael készen áll arra, hogy megvívjon a világbajnoki címért. Nagy bajnok és fantasztikus pilóta, ráadásul biztos vagyok benne, hogy a visszatérését alaposan megfontolta. Tisztában van vele, az autója elég jó lesz ahhoz, hogy a végsőkig küzdjön az elsőségért, és ő maga is megfelelően felkészült. Ő lesz a Ferrari nagy vetélytársa – mondta a csapatfőnök, aki a Mercedesen kívül a McLarent, illetve a Red Bullt tartja a Ferrari ellenfelének.

– Nem Schumacher az egyetlen veszélyes rivális. Nico Rosberget sem hagynám ki a számításból, a McLaren rendkívül erős pilótapárosa is a bajnokságért fog küzdeni, csakúgy, mint a Red Bull. Biztos vagyok benne, hogy vagy mi, vagy az említett három istálló adja majd a 2010-es világbajnokot. Domenicali felhívta a figyelmet arra is, hogy rossz rajt esetén sem tanácsos kapkodnia a Ferrari-csapatnak.

Nagyon sokat dolgoztunk a siker érdekében az elmúlt hónapokban, de nem szabad leállnunk, hiszen nagyon hosszú, 19 versenyes évad előtt vagyunk. Ha nem sikerül a szezonkezdet, akkor sem szabad kapkodni, nem kell idegeskednünk. Ha a Ferrari versenyképességéhez hozzáadjuk Fernando Alonso erejét, magabiztosan tekinthetünk az évad elé – mondta Domenicali.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó