2010. január 28., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 13.-14. (876.-877.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Rafajnaújfalu legidősebb embere

Nagy esemény történt ez év január 20-án Rafajnaújfaluban. A település legidősebb embere ekkor ünnepelte 96. születésnapját.

Magyar János bácsi élete során mindenen keresztülment, viszont a legnehezebb időkben is Istenre bízta magát. Még azokban az években is, amikor szinte üldözték azokat az embereket, akik a fennálló hatalom parancsára sem nem voltak hajlandók szakítani a mindenhatóval. Kitartott református hite mellett, a közelmúltig a helyi gyülekezet gondnoka volt. Az utóbbi időben azonban, mivel kora előrehaladtával egészsége meggyengült, nem tudta betölteni tisztségét, sőt, legnagyobb bánatára, az istentiszteleti alkalmakon sem vehetett már részt. Ezért nagy örömmel és elérzékenyülve fogadta a gyülekezet köszöntését, amelyet a presbiterek, a lelkészházaspár, Barta Ferenc és Barta-Nyíri Noémi, valamint a gondnok, a pénztáros és a jegyző tolmácsolt a református egyház nevében. Eljött Antal József, a Beregszászi Járási Tanács képviselője is, aki a falu és az UMDSZ nevében ajándékkal kívánt boldog születésnapot az ünnepeltnek. A helyi nyugdíjasklub képviseletében Bihari Tibor méltatta János bácsit.

Barta Ferenc lelkész Isten áldását és óvó kezét kívánta Magyar János bácsi hátralevő életére. Az összegyűlt kis gyülekezet elénekelte a 42. zsoltárt, amely mintha csak János bácsi imádsága lett volna. Ez az alkalom, amikor együtt figyelhetett és imádkozhat a gyülekezet néhány tagjával, valamint a lelkésszel, mélyen meghatotta és boldoggá tette. Reméljük, még sokáig lesz a gyülekezetben, mint annak élő hitű és reménységű tiszteletbeli gondnoka, akiről példát vehet a következő nemzedék is.

Kép és szöveg: Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó