2010. január 26., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 12. (875.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Csoda után nagy blama

Az ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott utolsó csoportmérkőzésén, sorsdöntő összecsapáson 33–26-ra kikapott Csehországtól. Csoknyai István együttese ezzel búcsúzott a kontinenstornától, miután az olimpiai és világbajnok Franciaország ellen szerzett egy ponttal negyedik helyen végzett a D-csoportban.

– Szívvel küzdöttünk, de ez most nem volt elég. A cseh hatos zóna ellen nagyon nem ment, sok volt a rossz lövés, az eladott labda, amelyből könnyű gólokat lőttek – mondta a mérkőzést követően Csoknyai István, a magyarokszövetségi kapitánya. – Várható volt, hogy a franciák az első meccsen kicsit lebecsülnek bennünket, de utána rájöhettünk: ide kevesek vagyunk. Nincs magyarázat az elképesztő visszaesésre. Borzasztóan bánt, hogy kiestünk a rengeteg magyar szurkoló előtt. Csodát vártak az első meccs után, de visszazökkentünk a földre – nyilatkozta a játékosként klasszis kapitány.

Az Eb-n elért eredménye miatt az első 12 helyezettből kap ellenfelet a 2011-es világbajnokság selejtezőjében a magyar válogatott, vagyis az alábbi csapatok közül: Horvátország, Izland, Norvégia, Dánia, Ausztria, Oroszország, Lengyelország, Spanyolország, Franciaország, Németország, Szlovénia, Csehország. A svédországi tornára való kijutáshoz várhatóan nagy bravúr kell. Ha nem sikerül, Londonban biztos nem lesz ott a magyar gárda az olimpián.

Az A-csoportban a tornán meglepően jól teljesítő Ukrajna próbált meg csodát tenni, több góllal legyőzni Norvégiát a továbbjutáshoz. Bár a kék-sárgák a félidőben még vezettek két találattal, nem sikerült a tervük, a második játékrészben bedarálták őket a vikingek. A norvég válogatott 31–29-es győzelmével a második helyen jutott tovább, Ukrajna pedig szintén búcsúzott a kontinensviadaltól.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó