2010. január 26., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 12. (875.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Kravcsuk dobogóközelben

A kárpátaljai Sztaniszlav Kravcsuk nyolcadik lett az amerikai Lake Placidben rendezett síakrobata (freestyle) Világkupa-sorozat tizenegyedik etapján.

Az idei szezonban gyengélkedő Kravcsuknak a kanadai Calgaryban elért 5. helyezése után a mostani 8. pozíció régi formáját idézi. Ezzel a vancouveri olimpiára készülő sportoló összesítésben a harmincötödik. A szintén kárpátaljai Enver Ablajev Lake Placidben csak a 30. lett, idei legjobb eredménye a Calgaryban elért 16. helyezés. Az olimpia kerettag Ablajev összesítésben csak a 79-ik.

A hódeszka (snowboard) szakágában versenyző Penyák József és Csundák Annamária a hétvégén a kanadai Stonehamben a Világkupa-sorozat aktuális etapján állt rajthoz. Annamária a 17. helyen végzett, ezzel összetettben a 93-ik. Penyák gyengébb teljesítményt nyújtva 40. lett, így összesítésben csak 181-ik.

Bondarenko búcsúzott

Megállították az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon menetelő Olena Bondarenkót.

Melbourne-ben az ukrán korábban a világklasszis Jelena Jankovicot búcsúztatta. Ám a negyedik körben, szoros játékban 7:6, 6:4-re kikapott a kínai Cseng Csi-től.

A korábbi világelső Justin Henin bejutott a legjobb nyolc közé, miután három játszmában legyőzte honfitársát, Yanina Wickmayert. Heninnel ellentétben a második helyen kiemelt Dinara Szafina nem tudott továbblépni, mert hátsérülése miatt az első játszmában feladta a Marija Kirilenko elleni összecsapását. A férfiaknál kiesett a negyedik helyen rangsorolt Juan Martín del Potro, valamint a chilei Fernando González.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó