2010. január 26., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 12. (875.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Támadás a nyomda ellen

A Régiók Pártja bejelentette: tegnap hajnalban megtámadták és gyakorlatilag egy időre elfoglalták a kijevi Ukrajina nyomdát, ahol az elnökválasztás második fordulójának szavazólapjait készítik.

A tényről Vladiszlav Lukjanov tájékoztatta a sajtót. A régiós parlamenti képviselő az Interfaxnak elmondta, hogy a támadók betörték az ajtókat, és gyakorlatilag hatalmukba vették az épületet. A helyszínen informálódó Vaszil Hricak, aki szintén a Régiók Pártja frakciójának a tagja, úgy értesült, hogy az akcióban a Scsit magán őrző-védő szolgálat 300 alkalmazottja vett részt, akik könnygázzal, különleges támadóeszközökkel, dorongokkal voltak felfegyverkezve. A behatolók a nyomda őrségének több tagját megverték, néhányukat annyira, hogy kórházba kellett őket szállítani. A képviselő ismeretei szerint a csapatot bizonyos Homenko vezette, aki a vállalat igazgatói székére pályázik.

A támadók kinyitották a tűzcsapokat és több helyiséget vízzel árasztottak el. Jurij Mirosnicsenko parlamenti képviselő szerint a helyszínre megérkező rendőrök kevés aktivitást fejtettek ki a helyzet normalizálása érdekében.

A Régiók Pártja már korábban figyelmeztetett: Julija Timosenko hívei a kombinát vezérkarának lecserélését tervezik, hogy a szükséges mennyiségen felül még másfél millió szavazólapot nyomtathassanak – emlékeztet a Podrobnosztyi.

A biztonsági szolgálat megteszi a szükséges intézkedéseket a kialakult helyzet normalizálására, szavatolja az államtitokról szóló törvény érvényesülését – adta közre az SZBU sajtószolgálata.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó