2010. január 23., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 11. (874.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Üzleti találkozó

Az ukrán és magyar iparkereskedelmi kapcsolatok továbbfejlesztése érdekében szerveztek menedzser-konferenciát Ungváron. Kócsár Ottó, a kárpátaljai, valamint Szentpéteri Bertalan, a magyar–ukrán kereskedelmi és iparkamarák vezetői a tanácskozáson vázolták a két ország előtt kínálkozó új lehetőségeket. Ezek megfelelő kiaknázása esetén a cserekereskedelem a közeljövőben akár felülmúlhatja a négy évvel ezelőtt elért csúcsot, amikor a két térség közötti áruforgalom éves tétele meghaladta a négymilliárd dolláros értékrendet. A magyar fél leszögezte, az anyaország már csak közelsége miatt is Kárpátalját tartja gazdasági és kereskedelmi szempontból a legideálisabb partnernek, amire a korábbi évek gyümölcsöző kapcsolatai is köteleznek. A továbbiakban néhány most jelentkező befektetési feltételről és üzleti lehetőségről tárgyaltak az egybegyűltek.

A NATO-t népszerűsítik

Az Észak-Atlanti Szerződést népszerűsítő kiállítás nyílt a megyei állami közigazgatás épületének halljában. A fényképeket, dokumentumokat tartalmazó anyagból az érdeklődők megismerhetik a NATO történetét, szervezeti felépítését, betekintést nyerhetnek biztonságpolitikai és humanitárius tevékenységének mindennapjaiba. A bemutató február 1-jéig tekinthető meg.

Rálőttek a házára

Vadászpuskából lőttek rá az éj leple alatt egy kisbégányi család házára. A rendőrség bűnügyi szakértői megállapították, hogy a bejárati ajtót ért lövéseket egy 53 éves falubeli adta le 16-os kaliberű sörétes puskájából. A gyanúsított megpróbálta elrejteni az általa törvénytelenül birtokolt fegyvert, de a nyomozók megtalálták. A lövöldözőt őrizetbe vették, kihallgatása folyamatban van. A sörétek senkit nem sebesítettek meg.

Megyénkben pihennek a vírusok

Az elmúlt napokban Szumi, Poltava, Luhanszk és Dnyipropetrovszk megyében jegyeztek influenzajárványt. Az országos epidémia kitörése óta 4 408 455 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A halálos kimenetelű esetek száma 1019. Régiónkban nyugodt az epidemiológiai helyzet.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó