2010. január 21., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 9-10. (872.-873.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Bravúrdöntetlen az olimpiai bajnok ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott bemutatkozó mérkőzésén közel állt a szenzációs győzelemhez a világ- és olimpiai bajnok franciák ellen az ausztriai Európa-bajnokság D-csoportjában, ám végül 29–29-es döntetlent játszott, ami így is nagyszerű eredménynek mondható. Ukrajna az A-csoportban kikapott Oroszországtól.

Az első félidőt a kapuban parádézó Fazekas Nándor bravúrjainak és a mezőnyjátékosok remek lövőszázalékának köszönhetően 16–16-os döntetlennel zárta a magyar válogatott. A szünet után pedig még egy lapáttal rátettek, így öt perccel a vége előtt négy góllal vezettek. A véghajrá azonban a franciáknak sikerült jobban, így 29–29-es döntetlennel megmentettek egy pontot.

– Egyáltalán nem voltam nyugodt a mérkőzés alatt, bár úgy látszott – nyilatkozta a találkozót követően Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Az az igazság, hogy meg kell tanulnunk nyerni. Ha kicsit taktikusabban játszunk, két pontunk van, nem egy. Azonban nem vagyok elégedetlen. Szurkolóink fantasztikusak voltak, ennek is köszönhetjük ezt a sikert. A franciáknak volt inkább veszítenivalójuk, nekünk ez az egy pont holnap kap majd igazi értelmet. A fiúk egy órát még örülhetnek, azt követően viszont már a spanyolokra kell koncentrálnunk– húzta alá a mester közvetlenül a dudaszó után.

– Tudjuk, hogy sima meccset csak olyan csapattal játszhatunk, akik ellen már negyedóra után simán vezetünk – mondta Claude Onesta, a francia válogatott szövetségi kapitánya. Most nem ez volt a helyzet. Sok helyzetet belelőttünk a kapusaikba, bizonytalanul védekeztünk. Úgy gondolom, hogy végül jól jöttünk ki belőle, mert a meccs képe alapján inkább vereséget érdemeltünk volna, mint döntetlent – fogalmazott Onesta.

Lapzártánk után a magyarok az olimpiai bronzérmes spanyolokkal, míg a franciák Csehországgal meccseltek.

Az 1. forduló eredményei: A-csoport: Horvátország–Norvégia 25–23, Oroszország–Ukrajna 37–33. B-csoport: Izland–Szerbia 29–29, Dánia–Ausztria 33–29. C-csoport: Szlovénia–Svédország 27–25, Lengyelország–Németország 27–25. D-csoport: Franciország–Magyarország 29–29, Spanyolország–Csehország 37–25.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó