2010. január 21., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 9-10. (872.-873.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Játszótér
Egy cserfes mai gyerek

Mindig nagy kihívás leülni beszélgetni egy kisgyermekkel. Nem tudni, hogy félszeg-e vagy esetleg – mai szóval élve – túl rámenős. Napjainkban a gyerekekre inkább az utóbbi a jellemző. Ellátogattunk a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolába, ahol a tanító néni a harmadik osztály egyik legbeszédesebb tanulóját, Simon Boglárkát ajánlotta figyelmünkbe. A cserfes kislány mosolyogva, bátran lépett ki az osztályból, szinte plafonig ugorva az örömtől, hogy az újságban lesz.

– A természetismeret a kedvenc tantárgyam. Nagyon szeretek rajzolni és ezen az órán sokat foglalkozunk ezzel – kezdte beszélgetésünket Boglárka.

– De gondolom, a természet védelmét is fontos dolognak tartod – faggatóztunk.

– Igen. Szeretem a növényeket, legfőképpen a virágokat, de az állatok is fontosak számomra. Van egy kiskutyám, a neve Virág. Sokat vagyunk együtt a kishúgommal, Barbarával is, aki ötéves. Vele iskolásat szoktam játszani, igaz, ez neki nem mindig tetszik, de azért "eltűri". Van úgy, hogy nincs kedve hozzá, de én meggyőzöm. Írni, olvasni és számolni tanítom. Szerintem mire iskolás lesz, sokkal könnyebb dolga lesz, mint annak idején nekem.

Boglárka elmondta, hogy az ukrán nyelvvel kicsit hadilábon áll, de igyekszik megtanulni, hiszen a későbbiekben nagy szüksége lesz rá. Kis beszélgetőpartnerem táncra és zongorára is jár a helyi művészeti iskolába, mégis leginkább a 4-es iskola tanulójának érzi magát.

– Mivel foglalkozol szabadidődben?

– Ha jó az idő, akkor biciklizni szoktam, ha pedig hideg van vagy nincs kedvem kimenni, akkor szívesen szörfözök az interneten. Különböző játékokat játszom, meséket nézek. Kedvenceim A kis hableány, a Hófehérke stb. Megnézem a magyar népmeséket is, de a Disney-történeteket jobban kedvelem.

Kép és szöveg: Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó