2010. január 19., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 8. (892.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sainz most nem bukta el

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál a francia Cyril Despres, a kamionosoknál Vlagyimir Csagin nyerte az argentin és chilei utakon rendezett Dakar-ralit, egy időre alighanem az utolsó dél-amerikai viadalt, hiszen jövőre visszatér a mezőny Afrikába.

"Gyorsak voltunk, de okosak is" – így foglalta össze a kétszeres ralivilágbajnok és immár egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz az elmúlt két és fél hét történéseit a Dakar-rali utolsó szakaszának céljában.

Ami Sainz-cal először történt meg, azt Cyril Despres motorral harmadszor, Vlagyimir Csagin pedig kamionnal ötödször élte át. Az ő győzelmüket a verseny második hetében már semmi és senki sem veszélyeztette.

– Minden győzelem szép, de ez különösen az. A kemény munka, a szakértelem és a csapat összetartásának diadala. Tombolnak bennem az érzelmek, és persze kimerült is vagyok. Kemény Dakar volt, de gyönyörű. Hihetetlenül örülök, hogy én nyertem – mondta Despres, és hagyta, hadd gördüljenek lefelé arcán a könnycseppek.

Ami a kamionosokat illeti, ott a KamAZ elképesztő tettet hajtott végre azzal, hogy a Dakar összes szakaszát megnyerte. Csagin pedig az elsőtől az utolsó szakaszig vezetve hatodik győzelmét aratta, és csatlakozott az eddigi egyedüli rekorder Karel Lopraishoz.

A végeredmény: Autósok: 1. Carlos Sainz, Lucas Cruz 47:10:00, 2. al-Attijah, Gottschalk 2:12 perc hátrány, 3. Miller, Pitchford (Volkswagen Race Touareg) 32:51 perc hátrány. Motorosok: 1. Cyril Despres (KTM) 51:10:37, 2. Ullevalseter 1:02:52 óra hátrány, 3. Lopez Contardo (Aprilia) 1:09:48 óra hátrány. Kamionosok: 1. Vlagyimir Csagin, Szergej Szavosztyin, Eduard Nyikolajev (KamAZ) 55:04:47, 2. Kabirov, Beljajev, Mokejev (KamAZ) 1:13:08 óra hátrány, 3. Van Vliet, Vaanholt, Van Veenendaal (Ginaf) 10:43:20 óra hátrány.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó