2010. január 19., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 8. (892.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Mozgalmas vasárnap a Vérke partján

Beregszászban a 8. számú középiskolában már reggel nagy volt a nyüzsgés: a szavazók egymásnak adták a kilincset.

– Mindenképpen fontosnak tartottam eljönni szavazni, hiszen a jövőnk függ attól, ki lesz országunk elnöke. Férjem ágybanfekvő, de ahogy leadom a voksomat, azonnal kérni fogom az illetékeseket, vigyék el hozzá a mozgóurnát. Lehet, hogy éppen az ő szavazata lesz a döntő – mondta egy nyugdíjas asszony.

A város főutcáján a reggeli rohamot rövid csend követte, majd a délelőtti órákban élénkült meg újra az élet.

– Éppen az imént szavaztam a 6. számú általános iskolában. Hívtam magammal a szomszédasszonyomat is, de ő nem jött el. Szerinte nem érdemes. Én viszont fontosnak tartottam a szavazást. Remélem, az győz majd, akire a voksomat adtam – mondja reménykedve egy járókelő.

A városi művelődési ház halljában székel a 6-os számú szavazókörzet választási bizottsága. Ottjártunkkor legalább ötvenen tartózkodtak a helyiségben, s fegyelmezetten vártak a sorukra.

– Már délelőtt tíz órára több százan leadták voksukat. Minden rendben, fegyelmezetten történik, legalábbis eddig még nem volt rendbontás – mondta Natalija Purizjova bizottsági elnök.

– A legtöbben 10–13 óra között jöttek, délutánra több mint ezren adták le voksukat. Összesen 1245-en járultak az urnákhoz – tudtuk meg Szajenkova Erzsébet megfigyelőtől.

A szavazóhelyeken valamennyi korosztály képviseltette magát. Egy fiatalember öreg nénit vezet karon fogva.

– Nagymamám 84 éves, hála Istennek, még jó erőben van, és azt mondta: márpedig amíg még ereje engedi, elmegy szavazni. Így is tett. Segítséggel ugyan, de szépen felöltözött, és most itt van. Miután kijött a szavazóhelyiségből, azt mondta, megkönnyebbült. Bele is fáradt a kis sétába – meséli Tamás, a körzet legidősebb választópolgárának hozzátartozója.

– Most szavaztam először. Megmondom őszintén, nagyon örülök, hogy immár én is beléphettem a szavazófülkébe. Most érzem magam igazán felnőttnek: egy nagyon fontos kérdésben dönthettem. Arra gondoltam, mi lenne jó nekünk, magyaroknak, ki az a jelölt, akiben valóban megbízhatunk. Én már régebben elhatároztam, kire adom a voksom, így a fülkében csupán néhány másodpercet töltöttem, de azt hiszem, örök élmény marad – mondta Debreceni Bea Bettina.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó