2010. január 16., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 7. (890.-891.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Megérkeztek a szavazólapok

A Központi Választási Bizottság (CVK) tájékoztatója szerint Kárpátalján mind a hat választási kerületbe kiszállították a szavazólapokat és az urnákat. Vidékünkön 761 szavazóhelyen kijevi idő szerint reggel 8 órától 20 óráig várják a voksolni óhajtókat. Ezenkívül az ungvári börtönben és még 14 helyen hoztak létre külön szavazóhelyeket.

Rendőrt vertek a BJUT-osok

A párt két aktivistája és Uglya polgármestere félholtra verte a técsői járási település körzeti főmegbízottját. Mint arról a megye rendőrfőnöke beszámolt, a tisztet kitalált ürüggyel csalták be a polgármesteri hivatalba, ahol hárman rátámadtak. Olyan súlyosan bántalmazták, hogy a megyei kórházba kellett szállítani, ahol megműtötték. A rendőr elvesztette az egyik szemét. A bántalmazás okáról egyelőre csak találgatások vannak. Pavlo Kononenko szerint az eset hátterében nem politikai okok állnak.

Támogatás a küzdelemben

A Magyar Református Egyház közös képviseleti testülete, a Generális Konvent elnöksége budapesti ülésén előterjesztést hallgatott meg a Kárpát-medencei református sajtó együttműködésének lehetőségeiről, s úgy határozott, hogy meg kell kezdeni egy közös magyar református sajtótermék kiadásának előkészítését. A grémium támogatásáról biztosította a Kárpátaljai Református Egyházkerületet a magyar nyelvű, egyházi fenntartású oktatási intézmények megtartásáért folytatott küzdelmükben. Úgy határoztak, hogy a részegyházak lehetőségeik szerint anyagilag is támogatják a kárpátaljai anyanyelvű oktatási intézmények munkáját.

Kárpátalján nincs járvány

Öt megyében – Krím, Dnyipropetrovszk, Luhanszk, Poltava, Szumi – regisztrálnak heveny légúti megbetegedések miatti járványt. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a vírusok eddig 963 személy halálát okozták. A kórházakban kezelt 212 652 páciens közül 83 168-nál diagnosztizáltak influenzát vagy tüdőgyulladást. Kárpátalján az elmúlt nap a korábbinál valamivel többen fordultak orvoshoz hűléses tünetekkel, 46,5 százalékuk gyerek. Ennek ellenére a megyében nyugodt az epidemiológiai helyzet.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó