2010. január 16., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 7. (890.-891.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hétágra folyik az üzemanyag
A tankoló személygépkocsik kilencven százaléka magyar rendszámú

Az anyaországi benzinárak emelkedése következtében egyre több magyar gépkocsi-tulajdonos ruccan át Kárpátaljára, hiszen az államhatár-közeli benzinkutaknál átlagosan százötven-százhetven forinttal kerül kevesebbe mindenféle oktánszámú benzin és a gázolaj literje. Újra feléledt az üzemanyag-turizmus.

Amennyiben Nyíregyháza irányából a 41-es főúton közelítjük meg a magyar–ukrán államhatárt, az átkelő előtti töltőállomásokon a 95-ös oktánszámú benzin literjéért 322, a gázolajért 302 forintot fizet a vásárló. A töltőállomás egyik alkalmazottjával beszélgettünk:

– Mostanában jóval kevesebben térnek be hozzánk tankolni, pedig a főút gépkocsiforgalma karácsony óta semmit nem csökkent. De, aki csak teheti, átmegy Ukrajnába tankolni.

Az Asztély és Beregszász közötti alig öt kilométeres szakaszon nyolc benzinkút várja a Magyarországról érkező autósokat, rendkívül vonzó árakkal. A legolcsóbb kútnál például hat hrivnya kilencven kopijkába kerül a 92-es benzin, ami a napi árfolyamot tekintve 164 forintnak felel meg. A gázolaj is csak 135 forintba kerül átszámítva, így teljesen érthető, hogy aki csak tud, ide jár tankolni, és fordul akár naponta néhányszor, hogy készletezzen ukrán üzemanyagot a "szebb napokra" is, mert a híradások szerint odaát további drágulás várható.

Bármelyik tankolóba állunk be, a személygépkocsik kilencven százaléka magyar rendszámtáblájú.

– Mióta tankol itt? – érdeklődtünk az egyik várakozótól. – Tavaly csak hébe-hóba jártam át, de január elseje után szinte mindennap. Ilyen árak mellett balgaság lenne otthon tankolni. Vásárosnaményból jöttem, s mielőtt megkérdezné, megéri-e, a válaszom egyértelműen, igen. Oda-vissza még ötven kilométer sincs az út, az állásidőt beszámítva is jól jövök ki. Egy tankoláson kb. háromezer forintot tudok megspórolni, bár, ha a forint–hrivnya közötti árfolyam változni fog, kevesebb lesz a hasznom, ám "ellenlépésként" majd megnagyobbítom az üzemanyagtartályt.

Kilátogattunk a csapi határátkelőhöz, ahol hasonló kép fogadott bennünket. Főleg magyar rendszámú gépkocsik és a kárpátaljai "üzemanyag-szállítók" tankoltak.

– Annak ellenére, hogy közel húsz kopijkával emelkedtek az árak, a forgalmunk nem csökkent, inkább növekedett – hallottuk a határátkelőhöz legközelebb lévő kúton. – A vásárlók hatvan-hetven százaléka a határ túloldaláról érkezik, de a kárpátaljai "üzemanyag- forgalmazók" is újra lábra kaptak, egyre-másra ruccannak át korábbi fogadó partnereikhez, pedig az átvitel szabályai változatlanok és továbbra is szigorúak. Ám a minden hájjal megkent ügyeskedők csak megtalálják most is valahogy a kiskapukat.

– Nálunk a szabályok változatlanok, épp olyan szigorúak, mint korábban voltak – közölte megkeresésünkre Bancsi Attila őrnagy, a Magyar Vám- és Pénzügyőrség beregsurányi hivatalának parancsnoka. – Vámmentesen továbbra is csak a gépjármű gyári tartályában lehet behozni Magyarországra üzemanyagot. Kivételes esetekben emellett még további tíz liter engedélyezett. 2009-ben több mint tizennégyezer alkalommal történt tíz literes vámkezelés, ami a 2008-as adatokhoz viszonyítva körülbelül ötezerrel több – mondta el az őrnagy, majd hozzátette, kihasználva a legális lehetőségeket, egyre több magyar autós tankol ukrán üzemanyagot.

Miért van az, hogy ilyen, visszaélésekre is okot adó árkülönbségek vannak a szomszédos országok között, és magyarországi példára Ukrajnában is drágul-e a benzin, illetve a gázolaj a közeljövőben? – tettük fel a kérdést kárpátaljai illetékeseknek. A válasz többnyire csak vállvonogatás volt, egyikőjük sem vállalta a nyilvánosságot és jóslatokba sem kívántak bocsátkozni. Annyit azonban mindegyikőjük kijelentett, hogy Ukrajnában másak az árképzés szabályozói, amelyek bármelyik pillanatban módosulhatnak. A további részletek taglalását azonban megtagadták, ezzel is azokat segítve, akik az újjáéledő benzinturizmus pillanatnyi lehetőségeit maximálisan meglovagolják.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó