2010. január 16., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 7. (890.-891.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Zenés vasárnap délután

A Beregszászi Művészeti Iskola növendékei nagyon sok helyen szerepelnek, öregbítve ezzel a város jó hírnevét. Nemrégiben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség meghívására Budapesten léptek fel. Az ifjú tehetségeket elkísérték tanáraik, valamint az iskola igazgatója, Pirigyi Béla.

A rendezvényen fellépett Dévai Nagy Kamilla is, akit egy teljesen más oldaláról ismerhette meg a közönség. Az éneklés mellett újabban verseket ír, s egyik költeményét Majoros Alexandra beregszászi kislány szavalta el.

– Többféle módon lehet Isten igéjét hirdetni. A Szentírás szerint a zene az angyalok nyelve. Egy nagyvárosban pedig talán még fontosabb, hogy a templomból ének hallatsszon ki, és a rohanó emberek, ha csak néhány percre is, de betérjenek Isten házába, és meghallgassák az angyalok beszédét – mondja a vendéglátó, Iványi Miklós, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkipásztora.

– Pirigyi Bélával egyébként nagyon régi ismeretségben vagyunk. Többször jártam már Kárpátalján, Beregszászban, és még jobban szűkítve a kört, a művészeti iskolában is. Példaértékűnek tartom, hogy a tanintézményben milyen egyetértésben dolgoznak a magyar és az ukrán kollégák. Nagyon imponált, hogy tisztelik, becsülik, sőt szeretik egymás kultúráját. A gyerekekről nem is beszélve. Az iskola kis növendékei tehetségesek, szófogadó, jól nevelt gyermekek, ami a mai világban egyre ritkább.

A lelkipásztor tájékoztatása szerint szerény eszközeikkel igyekeznek támogatni az iskolát, ahol a gyerekek és tanáraik azon fáradoznak, hogy megőrizzék és ápolják kultúrájukat.

H. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó