2010. január 14., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 193.-194. (866.-867.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Türelemből jeles

Dankánics Éva 1989-től a benei bölcsőde-óvoda vezetője, azelőtt óvónőként dolgozott a gyermekintézményben.

– Lassan negyven éve vagyok a szakmában. Hogy miért? Mindig is nagyon szerettem a gyerekeket. Nem bántam meg, hogy ezt a hivatást választottam, ha újra kellene kezdeni, megint ezt választanám.

Évának , vezetőnőként nap mint nap sok problémával kell megküzdenie.

– Állandóan szponzorok után futkosom. Nagyrészt szülői támogatásból tartjuk fenn magunkat, de a rájuk való támaszkodásnak is van határa. A helyi tanács is besegít, ők az élelmiszerellátáshoz járulnak hozzá.

– Sokszor, sok helyen állítják: most a gyerekek szófogadatlanabbak, mint régebben. Ez Önöknél is így van?

– Nem jellemző. Jelenleg 38 kis lakónk van. Lehet, hogy egy kicsit többet megengednek maguknak, de a gyerekek már csak ilyenek, pajkosak. És szerintem ez így van rendjén: ha már csöndben vannak, az azt jelenti, hogy betegek. Az biztos, hogy sok türelmet igényelnek, de hála Istennek a mi intézményünkben ebből nincs hiány.

– Munkaidőn kívül mivel foglalkozik a legszívesebben?

– Délután négy óra után érek haza, elhiheti, hogy van mit csinálnom. Falun lakunk, a háztájiban mindig akad munka. Hétvégenként meglátogat az unokám, ő teljes mértékben lefoglal. De ha valóban pihenni szeretnék, akkor olvasni szoktam. Minden sajtóorgánumot kiolvasok, minden érdekel. A Kárpáti Igaz Szónak már hoszszú évek óta előfizetője vagyok, gyakorlatilag ezen az újságon nőttem fel.

Az alkalmat megragadva szeretném elmondani, hogy nagyon tetszik a 2010-es, újításokkal tele igazi, szerintem még olvasmányosabb, még színesebb.

Kép és szöveg: Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó