2010. január 14., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 193.-194. (866.-867.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kárpátalja tükre

Baleckij Vologya, vidékünk első számú humoristája – akit a közönség művésznevén, Pitkinként ismer – nagy fába vágta a fejszéjét.

Ő a Beregszászi TV9 Stúdió megálmodója, igazgatója, rendezője és főszerkesztője is. A friss médiással az eltelt időszak tapasztalatairól beszélgettünk.

– Egy hete beindult a TV9! – újságolja Baleckij Vologya. – Szerződést kötöttünk egy céggel, amelyhez 5–6 település tartozik, illetve a beregszászi szolgáltatóval is. Napi nyolcórás műsort sugárzunk a TV9 csatornáján, amit legalább négyezren nézhetnek.

– Milyen műsorokkal szeretnék a képernyő elé csalogatni a nézőket?

– Az adás felét saját anyagok teszik ki. A szerda például a sporté. Mindenhol ott vagyunk, ahol ezen a téren történik valami, legyen az Beregszászban, illetve a megyében. Csütörtökönként reggel nyolctól éjfélig szünet nélkül zenét sugárzunk. Ez tulajdonképpen egy pihenőnap, amibe az élő koncertektől kezdve a klipekig minden belefér. Vasárnap a hét anyagaiból válogatunk. Ez azért fontos, mert sokan jelezték, hogy hét közben nincs idejük tévézni, így pedig minden műsort megnézhetnek.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy tájékoztassam az olvasókat: hamarosan beindul a kívánságműsorunk! Már össze is állítottunk egy listát, amiből az érdeklődő kiválaszthatja azt, amivel köszönteni óhajtja szerettét, mi pedig teljesítjük a kívánságát. A kulturális hírmagazin három nyelven – magyarul, oroszul és ukránul – menne, ami persze pluszkiadásokat igényelne.

– Vannak ehhez szponzoraik?

– Éppen erről akartam beszélni. Egyszerűen nem kérhetem a munkatársaimat, hogy dolgozzanak, ha nem tudom őket kifizetni. Viszont egy támogatónk sincs. Zsebből fizetünk mindent. Összesen 15-en vagyunk, de a nyolc műsorvezetőt kénytelen vagyok "pihentetni", s gyakorlatilag csak a három operatőrrel dolgozom.

A választások után derül ki, hogy megmaradunk-e vagy sem. Ha a kábelszolgáltatók úgy döntenek, hogy a továbbiakban is finanszíroznak bennünket – ami 15–20 ezer hrivnya havonta –, akkor az egész stáb munkába lép.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó