2010. január 14., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 193.-194. (866.-867.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Mennyit ér a voksunk?

Úton-útfélen olyan véleményeket hallani, hogy nem érdemes elmenni a szavazásra, mert már úgyis lefutott ügy az egész. No, meg egy szavazat úgysem nyom a latban. Egyes elnökjelöltek pedig már jó előre azzal magyarázzák várható vereségüket, hogy a többiek biztosan csalni fognak. Meg lehet-e győzni a kétkedőket állításaik ellenkezőjéről?

– Van-e értelme részt venni a voksoláson, és kire érdemes szavazni?

– Én azt mondanám a kétkedőknek, feltétlen menjenek el szavazni, hisz minden egyes véleménynyilvánítás, minden résztvevő számít. Semmi nem lefutott! Az dől el, megfelelő elnökünk lesz-e, vagy továbbra is hatalmon maradnak az ország tönkretevői, a rablópolitikát űzők. A jelöltek közül nekünk, magyaroknak csakis Viktor Janukovicsra érdemes szavazni.

– Miért éppen Janukovicsra? Mi újat tud ő belevinni a politikába? Talán általa jobbra fordulhat a kárpátaljai magyarság helyzete?

– Azért, mert Viktor Janukovics az egyedüli a jelöltek közül, aki hajlandó foglalkozni a kárpátaljai magyarság problémáival. Bajainkról senki más még csak beszélni sem akar! Janukovics viszont beiktatta a programjába és annak fontos elemévé tette a kisebbségi kérdést. Általa garantálva lesz például a magyarok parlamenti és helyhatósági képviselete. Sőt, a párt jelöltjeinek listáján kész befutó helyet biztosítani számunkra.

– Mi történik, ha a magyarság zöme mégsem megy el, esetleg csak a második fordulóban kíván szavazni, avagy nem Janukovicsot fogja támogatni?

– A szavazatainkra mindegyik fordulóban nagy szükség van. Ha a kárpátaljai magyarság úgy döntene, hogy nem az egyedüli minket támogató jelöltre szavaz, akkor kitől kérjük majd, hogy oldja meg a magyar oktatás és nyelvhasz-nálat problémáját? Akkor nem lesz kihez fordulnunk. Ha viszont a szavazás során megmutatjuk, hogy Janukovicsot támogatjuk és kiállunk a programja mellett, joggal várhatjuk el ígéretei betartását.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó