2010. január 11., hétfő Országos közéleti lap VI. évfolyam, 3. (866.) Különszám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Timosenko – elnök korlátok nélkül

Timosenko – az elnök. Ez diktatúra az ország kellos közepén, az állampolgárok jogfosztottsága és példátlan kádertisztogatás. Ez hatalomátvétel és teljes hivatalnoki önkény… káosz és intrikák a külpolitikában, az ukrajnaiak állandó megfélemlítése és kiszolgáltatottsága…

Timosenko elnöki ambícióiról régóta tud mindenki. Mit meg nem tett ennek érdekében? Az egész ország tele van ragasztva az "O dolgozik" feliratú plakátokkal. A miniszterelnök szolgálati utak gyanánt állami pénzen az elmúlt három hónapban végiglátogatta az ország valamennyi régióját, sot a befolyásos külföldi államokat is, ismert emberekkel, politikusokkal, vallási vezetokkel találkozott.

Timosenko az elmúlt két év során csodás és gondtalan jövot ígért az ukránoknak, az utóbbi két hónapban az ígéreteket megsokszorozta. Timosenko mindenkinek és mindent megígér. A költségvetési dolgozóknak – tisztességes fizetést, a munkásoknak – munkahelyeket, a vidékieknek – ingyenes földprivatizációt. Ezenkívül – olcsó kenyeret, s hogy nem drágulnak az élelmiszerek, a gyógyszerek. Hivatásos hadsereget és a bankbetétek visszafizetését. Évente egymillió új munkahelyet és európai színvonalú szociális rendszert. Jólétet és békét az egész országnak.

Igaz, ha figyelembe vesszük, hogy a BJUT nem hajlandó támogatni a Legfelso Tanácsban a minimálbér megemelését, úgy tunik, már megfeledkezett az európai színvonalú szociális rendszerrol, de folytatja az ígérgetést.

Megfeledkezett Timosenko az évi egymillió új munkahelyrol is. Ukrajnában a munkanélküliek száma elérte a 2 milliós határt. Na és mit számít, hogy a Timosenko-kormány programjában kötelezte magát, hogy millióknak teremt állást. Sok mindent ígért a kormány…

A hivatásos hadsereg terve sem sikerült Timosenkónak. Hát nem sikerült, de milyen szépen ígérte és az emberek hittek neki. A lényeg, hogy higgyenek, teljesíteni az ígéreteket, az nem fontos. Timosenko legalábbis ezt vallja.

Azt is elhitték, hogy Timosenko visszafizeti a szovjet bankbetéteket. De O nem fizetett. S nem csupán azt nem térítette meg, de neki köszönhetoen az állampolgárok már az utóbbi idoben betétkönyvre tett megtakarításaikhoz sem juthatnak hozzá. Betétek? Már a béreket sem fizetik rendesen, immár 1,5 milliárd hrivnyával tartoznak az embereknek.

A földre sem adják ki az állampapírokat – nem teljesítik a kormány rendeletét. A megígért kéthavi 3 millió okirat helyett legfeljebb annak egytizedét adják ki. O ugyanakkor azt mondja, hogy körös-körül korrupció dúl, szabotálják a rendeleteit és meghosszabbítja az állampapírok kiállításának határidejét, ami egyet jelent soha ki nem adásukkal. Mennyire ismeros mindez. Timosenko miniszterelnöksége alatt a korrupció lett a hatalom fo jellegzetessége. Ahol Timosenko, ott feltétlenül korrupciónak kell lennie, hogy legyen kire hárítani a felelosséget, hogy legyen kire mutogatni.

Gazdasági szakadék és nyomasztó külföldi tartozás, infláció, korrupció és rendorségi önkény, drágulás az üzletekben, gyógyszerhiány a patikákban, amikor az emberek úgy hullanak a A/H1N1-tol mint a legyek – ez Timosenko miniszterelnökségének az eredménye, azé az emberé, aki az ország belpolitikájáért felelos.

Ez a Timosenko által ígért jólét és béke!

Ami pedig Timosenko ígéreteit illeti, azokért az ukrán nép fizet. Megfizetett érte jólétével, egészségével, életével.

Timosenko problémái az ukrán nép gondjaivá váltak, holott pont fordítva kellett volna történnie.

Most pedig képzeljék el – januárban új elnökünk lesz. O mint elnök. Timosenko az elnök.

Nem csupán a belpolitika alakításához szükséges mozgatórugói lesznek, mint most: pénzügyi, gazdasági minisztérium, milícia, ügyészség, adóadminisztráció, ellenorzo-revíziós foosztály, egészségügyi, oktatási, munkaügyi, környezetvédelmi, építészeti, lakásgazdálkodási minisztérium.

A külpolitika alakításához szükséges eszközök is a hatalmába kerülnek – külügy, védelmi minisztérium és a szófogadatlanok megzabolázásához a nemzetbiztonsági szolgálat és az ügyészség.

Ilyen körülmények között a szólásszabadságról és a pluralizmusról végleg megfeledkezhetünk. Az országban egyetlen eszme lesz – az övé.

Timosenko – elnök. Ez diktatúra az ország közepében és állampolgári jogfosztottság, példátlan kádertisztogatás. Ez teljes vagyonfelosztás és hivatalnoki önkény. Ez káosz és intrikák a külpolitikában, az ukrajnaiak megfélemlítése és kiszolgáltatottsága.

Az általa folytatott külpolitikáért, az üres ígéretekért és külföldi tartozásokért, az agresszív kijelentésekért, a sértésekért, a meggondolatlan lépésekért az állammal kell majd fizetnie, függetlensége, egysége elvesztésével…

Vlad Volodimirszkij

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó