2010. január 11., hétfő Országos közéleti lap VI. évfolyam, 3. (866.) Különszám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Börtönbe a bűnözőkkel!

Ezzel a lózunggal került hatalomra öt évvel ezelott a narancsos veszedelem. Megkezdodtek a letartóztatások, a nyilvános gyanúsítgatások, rágalmazások és sértegetések, melyekrol késobb kiderült, hogy üresek és jogilag megalapozatlanok. Az elmúlt öt esztendo folyamán az ukrajnaiak nemegyszer feltették a kérdést: hol is vannak azok a bunözok és miért nincsenek még börtönben?

Kiderült, nem azok a banditák, akik 2005-ben hatalmon voltak, hanem akik felváltották oket.

Ma az országban elfogadhatóak az olyan jelenségek, mint amikor Kiszlinszkij, az elnöki titkárság helyettes vezetoje megvásárolt és felhasznált egy hamis diplomát (a Bünteto törvénykönyv 358. paragrafusa "Irat-, bélyegzo-, pecsét- és urlaphamisítás, azok értékesítése és felhasználása").

Ukrajna népképviseloje (!), a BJUT tagja, Lozinszkij szándékos emberölésben folyó nyomozás elol bújkál (Bünteto törvénykönyv 115. paragrafusa "Szándékos emberölés").

Ukrajna belügyminisztere, a Mi Ukrajnánk – Népi Szövetség (NU-NSZ) neveltje Lucenko részegen jelenetet rendezett és botrányt csapott Németországban (Bünteto törvénykönyv 296. paragrafusa "Huliganizmus". Huliganizmus, azaz a társadalom iránti tiszteletlenségbol a polgári rend durva megsértése, amit különös nyegleség és cinizmus kísér).

Ukrajna népképviseloi, a BJUT tagjai Ukolov, Terjohin és Bogdan részesei az Artek nemzetközi gyermektáborban történt pedofil botránynak (Bünteto törvénykönyv 152. paragrafusa "Eroszaktevés").

Mit mondhatunk, amikor Ukrajna jelenlegi miniszterelnöke, Julija Timosenko gyakorlatilag tönkretette az ukrajnaiakat, sarokba szorította, megfosztotta munkahelyüktol, jövedelmüktol, sokakat az életüktol, megszervezte az ukrán nép genocidiumát. Az olyanok számára, mint o, nem elég az egész bünteto törvénykönyv sem a felelosségrevonáshoz.

Az Alkotmány garanciája pedig, Juscsenko elnök csak tetézte ezt az egész jogtalanságot, amit gyakorlatilag o hozott létre, amikor 2007-ben miniszterelnöknek jelölte Timosenkót. Létezik egy olyan fogalom, "bunös cselekvoképtelenség", pontosan így lehet jellemezni Juscsenko ötévi elnökségét.

Csak reménykedhetünk, hogy a következo elnök beváltja az öt évvel ezelotti lózungot "Börtönbe a bunözokkel!", és a fent felsorolt "személyiségek", és nem csak ok, az "általuk megérdemelt helyre" kerülnek.

Vlad Volodimirszkij

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó