2010. január 9., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 191. (864.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hogyan lesz a kavarásból hosszú távú kapcsolat?

Amikor az ember randizni kezd valakivel, aki nagyon szimpatikus, felvetődik benne a kérdés, vajon, hogyan tarthatom meg, és hogyan működhet közöttünk a szerelem, lehetőleg jó sokáig. Van néhány jó tanács, amit ha betartunk, elég könnyen megtarthatjuk a pasinkat vagy csajunkat. Persze némi türelem, megértés sem árt.

Ne legyél féltékeny a haverokra!

Lényegtelen, hogy pasiból vagy csajból vagy-e, mindkét nemre jellemző, hogy kicsit elszáll az agya, ha meglátja, mennyit lóg együtt új párja másvalakivel. Na ez az a pont, amikor mély levegőt vesz az ember, és elszámol 10-ig. A csajod vagy pasid haverjaitól nem várhatod el, hogy álljanak vigyázzba, csak mert te megjelentél a színen. Neked kell alkalmazkodnod a már bejáratott környezethez. Fogd fel így: ha eddig nem jött össze egyik csajjal/pasival sem, annak valószínűleg megvan az oka – nem úgy tekintenek egymásra, vagy már rég túl vannak a nagy fellángoláson. Bárhogy is legyen, csak jót teszel a kapcsolatnak, ha nem húzod a szád, amikor együtt partiznak. Sőt, bulizz velük! Kivéve, ha kicsit magukban lennének. Engedd saját barátaival is szórakozni.

Találj ki te is programokat!

Ne várd el a másiktól, hogy mindig ő találja ki, mit csináljatok együtt. Legyél te is kreatív, és ötletelj. De sokat lendíthet a kapcsolaton az is, ha együtt találjátok ki, hova mennétek, mit csinálnátok. Ami viszont tabu: sose mondd azt, hogy "nekem mindegy, csináljuk azt, amit te akarsz". Ezt ugyanis egyszer, maximum kétszer lenyeli az ember, de ezután már kimondottan idegesítő lehet. Ráadásul, ha mindent ráhagysz a csajodra/pasidra, lehet, hogy olyan programot választ ki, amihez neked nem hogy kedved nincs, de szó szerint elvetélt ötletnek tartod.

Érdeklődj az iránt, ami neki tetszik!

Szép-szép, hogy elmeséled, neked mi a hobbid, és abban mi a jó, de önmagában ezzel még nem tudod levenni a lábáról a másikat. Vagy ha mégis, nem tudod megtartani. Mindenki szereti, ha odafigyelnek rá, azt pedig egyenesen imádjuk, ha a másik – a párunk – kérdéseket tesz fel a hobbinkról, érdeklődik az iránt, esetleg ki is próbálja. Ez persze nem jelenti azt, hogy hagyd magad mögött a kedvenc időtöltésed, de nem árt nyitni az újak felé. És ez fordítva is igaz. Vond be a párodat a te hobbidba. Így még jobban megismerhet téged.

Szakíts időt arra, hogy meghallgasd!

Jellemző a pasikra ha a barátnőjük panaszkodni kezd, máris késztetést éreznek arra, hogy megoldják az adott problémát. De nem minden esetben van erre szükség. Időnként elég, ha csak meghallgatjuk a párunkat. De ez nem azt jelenti, hogy monoton bólogatással, és az "aham", "igen", "értem" szavak váltogatásával úgy teszünk, mint aki figyel. Nem. Tényleg meg kell hallgatni a másikat, visszakérdezni, megpróbálni megérteni, miért bántja az adott dolog. Időnként elég ennyi, hogy a másik megnyugodjon. A legtöbb ember értékeli a jó hallgatóságot.

Értékeld a kedveskedést!

Csajok, fület kinyitni – persze ez a pasikra is igaz. A férfiak többsége nem mindig tudja, hogyan fejezze ki érzéseit, ezért apró gesztusokkal próbálja a barátnője értésére adni, hogy nem csak kedveli, hanem... Ezeket az apró gesztusokat észre kell venni, és értékelni kell. Megköszönni: szavakkal, érintéssel, mosollyal. De a pasiknak sem árt erre odafigyelni. Nem természetes, ha egy csaj a kedvedben jár, miért lenne az? Kapd össze magad, és valamilyen módon köszönd meg. Ezt már a fantáziádra bízzuk.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó