2010. január 9., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 191. (864.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
"Briatore nem úszhatja meg a büntetést"

A párizsi bíróság helyt adott Flavio Briatore fellebbezésének, akit a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) tavaly örökös eltiltással sújtott. Ezután szólalt meg Max Mosley, az FIA volt elnöke, aki szerint az olasz sportvezető korán örült a győzelemnek, és nem úszhatja meg a büntetést.

Az FIA motorsport-világtanácsa két év felfüggesztett eltiltással büntette korábban a Renault-t, mert a tavalyelőtti szingapúri versenyen Nelsinho Piquet – felsőbb utasításra – szándékosan okozott balesetet, segítve ezzel csapattársa, Fernando Alonso győzelmét. Az illetékes francia bíróság azonban szabálytalannak ítélte Briatore büntetését, így az olasz a jövőben is részese lehet a száguldó cirkusznak.

A döntés érthető módon nem váltotta ki Mosley tetszését, aki a Times-nak adott nyilatkozatában reagált a történtekre: "Ha nem szankcionálhatunk valakit, aki olyat tesz, mint Briatore vagy Symonds, akkor az egész sportág alapja megkérdőjeleződik. A biztonság és a becsületesség kerül veszélybe, és az összes olyan alapérték, amire az F1 épül. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy egy legyintéssel átlépjünk az ügyön, és azt mondjuk: Oké, minden rendben van" – nyilatkozta Mosley.

"Elveszítenénk a hitelességünket, ugyanis nehéz elképzelni ennél egyértelműbb példát a csalásra, ráadásul emberéletek is veszélybe kerültek. Nagyon gyorsan meg kell változtatni a szabályokat, hogy a jövőben, akik szembemennek az alapvető értékeinkkel, valamint veszélyhelyzeteket teremtenek, örökös eltiltásra számíthassanak" – tette hozzá a már nyugdíjba vonult sportvezető.

KISZó-összeállí1tás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó