2010. január 9., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 191. (864.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Öngyilkos utószilveszter

Az újévi tömegrendezvényeken és körzetükben fokozott ügyeletet tartott a kárpátaljai rendőrség. A megyeszékhely és a többi város mindenki karácsonyfája köré sereglett ünneplők biztonságára a járőrökön kívül belügyis katonák vigyáztak. Valószínűleg ennek köszönhetően sehol sem történt kirívó rendbontás, súlyos bűncselekmény.

Január harmadikáig 168 bűncselekményt regisztráltak a rendőrőrsökön. Ezek közül 115-öt sikerült felderíteni. A cselekmények sorában több garázdaság, lopások, erőszakos közösülések is voltak. Gyilkosság, súlyos testi sértés nem történt.

Mozgalmas napjaik voltak a közlekedésrendészeknek is, akik 1048 szabálysértőt füleltek le, köztük 56 ittas járművezetőt. Újév napján mindössze 8-an, a többi három nap folyamán azonban 16-16-an akadtak fenn az alkoholteszten.

A szokásosnál több balesethez kellett kivonulniuk a mentőknek. Nagybereznán szilveszter este meghalt egy kéthónapos csecsemő, akinek légcsövébe etetés közben táplálék került. A pánikba esett anyuka képtelen volt segíteni fulladozó gyermekén. Értesítette az elsősegélyt, de mire az orvos a helyszínre ért, a kisfiú meghalt.

A gyors orvosi segítségnek köszönhetően életben maradt az a 49 éves forgolányi nő, aki különféle gyógyszerek túladagolásával kísérelt meg öngyilkosságot. Az asszonyt a nagyszőlősi járási kórház intenzív osztályára szállították.

Önkezűleg próbált véget vetni életének egy 26 éves huszti férfi, aki ittas állapotban újév éjjelén késsel döfte át a hasfalát. A hozzátartozók riasztották a mentőket. A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre a fiatalemberen.

S ezzel még nem ért véget az újévi öngyilkosságok sora. A nagyszőlősi járási Tiszasásváron egy 21 éves fiatalember ittas állapotban többször mellkason szúrta magát. A vér láttán megijedhetett és orvoshoz ment. Az elsősegélynyújtást követően azonban megszökött a kórteremből.

Az ilosvai járási Kisrákócon január harmadikán történt tragédia. Egy idős asszony családi házuk padlásán találta holtan 39 éves fiát. A férfi felakasztotta magát.

A megyeszékhelyen a Blagojeva utcában történt tragédia. A feltűnően sokáig távol maradó férj keresésére indult asszony újév reggelén a pincében talált rá élete párjára. Az orvosok már csak a 44 éves férfi halálát konstatálták. A tetemen nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.

A beregszászi rendőröknek is volt munkájuk. Makkosjánosiban lőfegyvert találtak egy helyi lakosnál, aki azt állította, hogy egy kukában lelt rá a 6 milliméteres kaliberű pisztolyra. A járási központban pedig drogtanyát lepleztek le. Az egyik lakás 52 éves tulajdonosa mákszalmából készített bódító párlatot, amiből vendégei is fogyasztottak.

A Munkácsi járásban lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, akik a lángokat megfékezték, de a családi ház 46 éves tulajdonosa szénmonoxid mérgezésben életét vesztette. Az ágyban dohányzott és a takaróra hullott cigarettaparázstól keletkezett füstben fulladt meg az a 65 éves férfi a Técsői járás egyik településén, akinek holttestét a szomszédok találták meg.

Tragikus közlekedési baleset történt Beregrákos közelében. Egy ungvári házaspár járt szerencsétlenül. Az autót vezető negyvenöt éves asszony a férjét fuvarozta munkácsi munkahelyére, de elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba borult. A nő elmondása szerint, ő egyébként sértetlenül úszta meg a balesetet, a gépkocsi megcsúszott a jeges útfelületen. Férje a volán után kapott, hogy az úton tartsa a Tavriát, de az teljes sebességgel az árokba rohant. Az 51 éves férfi szörnyethalt. Holttestét a tűzoltók szabadították ki az összetört járműből.

Akadt munkájuk a hegyimentőknek is. Ők négy eltévedt turista után kutattak a Hoverla térségében. A bajbajutottak annak köszönhetik életüket, hogy nem estek pánikba és nem indultak el találomra a sűrű ködben, hanem tüzet raktak és így vészelték át a tízfokos éjszakai fagyot. A keresésükre indult egység másnap délelőtt megtalálta a turistákat, akiknek az ijedelmen kívül más bajuk nem történt.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó