2010. január 9., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 191. (864.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét percek
Illegálisan árult petárdákat

A pirotechnikai eszközöket árusító kereskedések ellenőrzése során illegális forgalmazót lepleztek le a rendőrök Huszton. Az egyik bevásárló központban elárusítóhelyet bérlő személy semmilyen irattal nem tudta igazolni, hogy legálisan kereskedik a petárdákkal. A rendőrök ezért a teljes készletet elkobozták. A 196 féle, 167 000 hrivnya értékű, Kínából származó termékek szavatossági ideje rég lejárt, s már csak ezért sem lett volna szabad őket forgalmazni.

Ünneprontó betörők

Szlatinán a család távollétében fosztottak ki egy lakást. Az ismeretlen tettesek feltörték a bejárati ajtó zárát és elvittek egy drága telefonkészüléket, valamint a családi ékszereket.

Dombón (Dubove) egy 56 éves férfi garázsába hatoltak be a betörők, akik az ott álló Audi személygépkocsit fosztották ki. Két maroktelefont zsákmányoltak és elvitték a garázsajtó zárszerkezetének távirányítóját.

Bajonettel a karácsonyfa alatt

A pravoszláv karácsony előestéjén a rendőrök a Volóc főterén álló mindenki karácsonyfája alatt vettek őrizetbe egy 42 éves férfit. Az illető nem tudta igazolni magát. Kabátja alól az első világháború idejéből származó katonai bajonett került elő. A kérdésre, hogy mi szüksége volt a szálfegyverre, az előállított nem tudott magyarázatot adni.

Becsapott turisták

Kellemetlen meglepetésben volt részük azoknak a rivnei turistáknak, akik az egyik ökörmezői járási üdülőben szerették volna ünnepelni az ortodox karácsonyt. A helyszínen közölték velük, hogy a helyfoglalásuk nem érvényes. Miután órákon át hiába vártak és mutogatták az utat szervező ügynök által kiállított fizetési elismervényt, a rendőrséghez fordultak. Mint kiderült, az ügynök többeknek adta el ugyanazokat a beutalókat, a pluszbevételt pedig zsebre vágta. A szélhámos ellen körözést adtak ki.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó