2010. január 9., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 191. (864.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Mezőgecsei betlehemes

Karácsonykor a mezőgecsei klubban ünnepi műsor keretében műkedvelők tematikus karácsonyi műsorral készültek, melyen szebbnél szebb karácsonyi énekek hangzottak el. A hagyományőrző csoport Szatmári Viola felkészítésével betlehemi játékot adott elő. A rendezvény szponzorai voltak: Sipos János, Knobloh György, Balogh Bertalan, Albók György, Beregszászi Klára vállalkozók és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség járási szervezete.

Magyar filmhét

Ungváron, a Kárpátaljai Állami Egyetem konferenciatermében rendezte meg a Magyar Film Hetét a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusa. A nézők kortárs magyar rendezők filmjeit tekinthették meg, az alkotásokat eredeti hanggal, ukrán feliratozással vetítették.

Megyénkben nincs járvány

Jelenleg az ország tizenkét régiójában regisztrálnak influenza-járványt, többek között Csernyihiv, Cserkasszi, Szumi, Kirovográd, Zsitomir, Luhanszk megyékben. Ukrajnában 827-re nőtt a vírusok okozta szövődmények áldozatainak száma. Kárpátalján ellenben nyugodt az epidemiológiai helyzet.

Kevesebb üzemanyag fogyott

A kárpátaljai kőolajszármazékokat forgalmazó hálózathoz tartozó benzinkutak az elmúlt hónapban több mint száznyolcvanmillió hrivnya összegben értékesítettek üzemanyagot. Ebből közel száztízmillió hrivnya a különböző oktánszámú benzinek, a többi pedig a gázolaj eladásából folyt be. Mennyiségileg ez nyolc százalékkal kevesebb, mint 2008 decemberében volt.

Lakóházat fenyeget a Tisza

Ki kellett költöztetni egy családot a rahói járási Tiszafejéregyházán (Bila Cerkva), mert a Tisza mintegy negyven méter hosszan elmosta a partfalat és a víz a lakóház közvetlen közelébe került. Az összedőléstől csak a partfal újraépítésével lehetne meg-menteni az épületet, tájékoz-tatta a médiát a katasztrófa-elhárítási főosztály sajtószolgálata. A családot rokonok fogadták be.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó