2010. január 9., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 191. (864.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kinek vagy minek adna citromdíjat?

Az év vége, az új év eleje a kitüntetések, a díjazások ideje is. Ilyenkor ismerik el azok tevékenységét, akik kiemelkedtek környezetükből. Mi rendhagyó módon arra voltunk kíváncsiak, kivel vagy mivel voltak a legelégedetlenebbek tavaly, kinek adnának citromdíjat.

Koós Katalin pedagógus (Técső):

– A kormánynak, amit úgy vélem, nem szükséges megindokolnom. Kiemelten az oktatási miniszternek azokért a magyarságot érintő negatív intézkedésekért, melyekkel hátrányos helyzetbe hozták fiataljainkat.

Hunyadi Károly vállalkozó (Tiszaújlak):

– Nálam utcahosszal nyert a miniszterelnök asszony. Profi módon baltázta el a kezében összpontosuló dolgokat. Szerintem, ráférne egy hosszabb pihenő az Északi-sarkon, ahol hideg fejjel jobban át tudná gondolni eddigi ballépéseit.

dr. Ljáh Erzsébet orvos (Ungvár):

– Azoknak akasztanék a nyakába egy nagy citromot, akik ellehetetlenítették egészségügyi rendszerünket. Mára nemcsak a szférában dolgozókat veszik semmibe – lásd fizetéselmaradás –, hanem a betegeket is, akik képtelenek megvenni az irreálisan drága gyógyszereket. A sertésinfluenza körül keltett mesterséges pánik kiötlői ugyancsak megérik a pénzüket.

Ember Balázs polgármester (Kisdobrony):

– Elsősorban a nagypolitikának. Másodsorban, szűkebb pátriánknál maradva annak, aki a kárpátaljai magyarság jelentős részét magára hagyta azzal, hogy nem döntötte el, kit is támogasson az előttünk álló választásokon. Még csak tippet sem adott.

Korolenko Ilona zenekarvezető (Ungvár):

– A kommunális szolgáltatásnak ajánlanám fel a citromdíjat. Azon belül is a szemétszállításnak és a házkezelőségeknek. Előbbi díját fél évre előre kifizetem, ám ennek környezetemben semmi látszata. Utóbbi pedig minél többet kér, annál kevesebbet szolgáltat.

M. T.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó