2009. december 29., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 188. (861.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Barátnője buktatta le Farkas Pétert

Nem bírta ki a családja nélkül a börtönbüntetése elől menekülő Farkas Péter, és ez lett a veszte: karácsony utolsó napján, röviddel éjfél előtt, szállodai szobájában ütöttek rajta az andorrai rendőrök.

Információk szerint a 14 hónapja ismeretlen helyen bujkáló olimpiai bajnok nem tudta megállni, hogy a távolból ne vegye fel a kapcsolatot itthon maradt élettársával, s mi több, ki is dolgoztak egy biztosnak tűnő tervet, hogy végre láthassák egymást. A szerelmesek azonban nem tudták, miszerint a rendőrségnek már november eleje óta tudomása van arról, hogy a korábban felröppent hírekkel ellentétben Farkas nem Thaiföldön, hanem a spanyolországi Valenciában rejtőzködik. Abban bíztak, nem fog szemet szúrni a hatóságoknak az élettárs andorrai utazása, és így lophatnak maguknak pár együtt töltött napot a spanyol–francia határon elterülő, parányi ország egyik luxusszállodájában. A hatóságok azonban már várták érkezésüket, és éjfél előtt pár perccel rajta is ütöttek a marihuánatermesztés miatt távollétében hét év fegyházra ítélt férfin. Esélye sem volt az ellenállásra vagy az újabb szökésre: megadta magát. Farkas Pétert becslések szerint egy-két hónapon belül szállíthatják Magyarországra.

Vitalij Klicsko Valujevre vagy Povetkinre hajt

Úgy fest, a WBC ukrán világbajnoka, Vitalij Klicsko maximálisan ki szeretné szolgálni orosz ajkú honfitársait, ezért olyan ellenfelet szeretne választani, akivel meg lehet osztani a hazai közönséget.

"Valujev tudja jól, hogy szeretnék egy meccset ellene. De, ahogy már többször jeleztem, nincs túl sok döntési joga: az utolsó szót mindig Don King és Wilfried Sauerland mondják ki. A feltételeket, mint bajnok, én diktálom. Tettem már ajánlatot Valujevnek, ő pedig megígérte, hogy átbeszéli a promótereivel. Megkapja tőlem a lehetőséget, hogy a bajnoki övért bokszolhasson" – mondta Klicsko, aki szívesen összecsapna egy másik Sauerland-védenccel, Alekszander Povetkinnel is. – Van még egy lehetőségem egy szabadon választott címvédésre, erre pedig érdekes és izgalmas ellenfelet szeretnék. Biztosan meg fogom vizsgálni a lehetőségét egy Povetkin elleni találkozónak. De szeretném újra elmondani, hogy a döntések Alekszander promóterének, Wilfried Sauerlandnak a kezében vannak. Ha nem tudunk megállapodni, akkor pedig türelemmel ki kell várnia, míg lehetőséget kap.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó