2009. december 29., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 188. (861.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Szebbé tették a karácsonyt

A Kárpátaljai Református Egyházkerület Diakóniai Osztálya a szeretet ünnepe alkalmából karácsonyi csomagokkal igyekszik enyhíteni a rászorulók szomorú helyzetén. Az idén is több ezer kárpátaljai szegény ember jutott élelmiszercsomaghoz, ruhaneműhöz. A kezdeményezéshez adománygyűjtés szervezésével a kaposvári reformátusok is csatlakoztak.

– Jó kapcsolatot ápolunk a diakóniai osztállyal. Egyrészt pénzadományt hoztunk, amiből itt vásároltunk termékeket, s készítettünk élelmiszercsomagokat a rászorulóknak – tudtuk meg Bellai Zoltán kaposvári református lelkésztől, a Dunántúli Egyházkerület püspöki főtanácsosától. – Elhoztuk a szülők és gyerekek által készített mintegy 500 karácsonyi ajándékcsomagokat, amelyet nagy-nagy szeretettel a kaposvári gyülekezetben, az iskola, valamint a csurgói református gimnáziumban gyűjtöttek. Csak az volt a kérésünk a szülők felé, hogy az ajándékra írják rá, milyen életkorú gyermeknek, illetve fiúnak vagy kislánynak szeretnék-e eljuttatni.

A magyarországi vendégek iskolákba, óvodákba, valamint a nagydobronyi árvaházba vitték el adományaikat. Bellai Zoltán kérdésünkre elmondta, a gyűjtést már hetekkel ezelőtt meghirdették a gyülekezetben és az iskolában. Bár kezdetben azt tapasztalták, hogy a gazdasági válság miatt egy kicsit nehezebben indult az adakozás, ugyanakkor elutazás előtt már azzal szembesültek: alig fértek be a csomagok az autókba...

A diakóniai osztály udvarán Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve a segítségnyújtás fontosságát.

Miután Nagy Bélával, a diakóniai osztály igazgatójával átadták a csomagokat a rászorulóknak, útjuk a beregszászi 7. számú iskolába vezetett, ahol roma gyerekeket ajándékoztak meg.

– Mi is igyekszünk segíteni a szegény embereken. Egész évben figyelemmel kísérjük a szociális problémákat, amiből sajnos egyre több van. Osztályunkhoz nagyon sok kérelem érkezik, amelyeket igyekszünk kielégíteni. Holland testvéreinknek köszönhetően az idén több mint 3500 embernek tudtunk élelmiszercsomagokat adni. A munkából mi is jócskán kivettük részünket, hogy a Kárpátalja 109 gyülekezetében lévő rászorulók időben megkapják a több kilós adományaikat – tudtuk meg Nagy Bélától, aki azt is elmondta, cipődoboz-akciót is indítottak, s a kárpátaljai gyülekezetek segítségével ugyancsak több ezer csomagot tudtak szétosztani.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó