2009. december 29., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 188. (861.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Woods 59 millió dolláral első a kereseti listán

Az Eurosport összeállította a sportolók 2009-es kereseti listáját, amelyen botrányai ellenére toronymagasan vezet a golfozó Tiger Woods. A 20-as listán rajta kívül még két golfozó van, a tízbe jutott David Beckham, Kimi Räikkönen, Lionel Messi és Manny Pacquiao is.

Az Eurosport még a botrány kirobbanása előtt készítette el az idei rangsort, de a szponzorok visszalépése nem befolyásolja Woods zsinórban ötödik első helyét. 59 millió dolláros idei keresetét távolról követi a második helyezett, szintén golfozó Phil Mickelson (31 millió), aki támogatói között tudhatja a PGA Tour főszponzorát, a Rolexet is. A harmadik helyezett David Beckham a maga 27 milliójával, de az angol futballista a szakértők szerint értékének alig egyötödét használja ki.

Az NBA jelenlegi legnagyobb csillaga, LeBron James (25 millió), és Kimi Räikkönen (24 millió) fért még be az első ötbe. Utóbbit annak ellenére imádják a szponzorok, hogy 2007-es világbajnoki címe óta nem sokat tett az asztalra, idén csak 6. lett a Forma-1-ben, jövőre pedig a rali-vb-n versenyez.

Az első tízben ott van még Manny Pacquiao ökölvívó, az aranylabdás Lionel Messi, az idén MLB-bajnoki címet szerzett baseballjátékos, Alex Rodriguez, és 20,9 millió dollárral holtversenyben a MotoGP-világbajnok Valentino Ros-si, az F1-versenyző Fernando Alonso és az NBA-sztár Shaquille O’Neill.

A 20-as lista további helyezettjei között van néhány meglepetés is, például a jobbára csak vergődő Allen Iverson, vagy a Serie A-ban idén sem sokat mutató Ronaldinho, vagy a szinte egész évben sérült kínai kosárlabdázó, Jao Ming.

KISZó-összeállítás

2009 legjobban kereső sportolói:

1. Tiger Woods (amerikai, golfozó)

2. Phil Mickelson (amerikai, golfozó)

3. David Beckham (angol, futballista)

4. LeBron James (amerikai, kosárlabdázó)

5. Kimi Räikkönen (finn, autóversenyző)

6. Manny Pacquiao (Fülöp-szigeteki, ökölvívó)

7. Lionel Messi (argentin, futballista)

8. Alex Rodriguez (amerikai, baseballjátékos)

9. Valentino Rossi (olasz, motorversenyző), Fernando Alonso (spanyol, autóversenyző), Shaquille O’Neill (amerikai, kosárlabdázó)

12. Kevin Garnett (amerikai, kosárlabdázó)

13. Jao Ming (kínai, kosárlabdázó)

14. Lewis Hamilton (angol, autóversenyző)

15. Kobe Bryant (amerikai, kosárlabdázó)

16. Roger Federer (svájci, teniszező)

17. Allen Iverson (amerikai, kosárlabdázó)

18. Vijay Singh (Fidzsi-szigeteki, golfozó)

19. Derek Jeter (amerikai, baseballjátékos)

20. Ronaldinho (brazil, futballista)

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó