2009. december 29., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 188. (861.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Schumacher: a nyolcadik vb-cím a cél

A hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher célja a visszatéréssel nem más, mint az újabb vb-elsőség megszerzése. A német pilóta elárulta, egy remek szezonnal adózni tudna Ross Brawnnak és a Mercedesnek is.

Michael Schumacher szerint képes lehet arra, hogy megnyerje nyolcadik világbajnoki címét is a Formula-1-ben, máskülönben nem tért volna vissza a száguldó cirkuszba. "Hétszeres világbajnok vagyok, abban a csapatban fogok versenyezni, amely az elmúlt szezonban mindkét világbajnoki címet begyűjtötte, mit várnak, mit mondjak?" – kérdezett vissza Schumacher, miután arról érdeklődtek a zsurnaliszták, esélyesnek tartja-e magát a 2010-es világbajnoki címre.

"Nem várhatják tőlem, hogy ne a világbajnoki elsőség legyen a célom, hiszen ezért tértem vissza" – jelentette ki a 2000-es évek egyeduralkodója, aki január 3-án tölti be 41. életévét, és 2006-ban hagyott fel a versenyzéssel az F1-ben.

A német pilóta elmondta, hogy amikor visszatért a korábbi F1-esek gokartsorozatába, akkor jött meg ismét a kedve a versenyzéshez, mert 2006-ban úgy hagyta ott a "száguldó cirkuszt", hogy teljesen kimerült az állandó megpróbáltatásoktól.

"Megkérdeztem a legjobb barátaimat a visszatérésről, és amikor ők is biztattak, akkor határoztam el, hogy ha jön egy lehetőség, akkor újra autóba ülök. Ross és a Mercedes most adott egy esélyt, és én megpróbálok visszaszolgáltatni nekik valamit abból, amit tőlük kaptam" – mondta Schumacher, akinek korábban éveken át volt Ross Brawn a csapatvezetője, míg F1-es évei előtt a Mercedes pilótaképző programjában vett részt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó