2009. december 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 186.-187. (859.-860.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Veronika Vovcsuk: egy álom vált valóra

– Megtisztelő volt számomra, hogy képviselhettem Ukrajnát a világversenyen és mérhetetlenül boldog vagyok, hogy fejemre került a korona – mondta Veronika Vovcsuk, a Queen of the World 2009 győztese az újdonsült szépségkirálynő ungvári sajtótájékoztatóján.

A 19 éves kárpátaljai lány két hete a berlini döntőben negyvennyolc ország versenyzőjét utasította maga mögé. A korábban modellkedéssel kacérkodó Veronika több országos megmérettetésen is diadalmaskodott, jelenleg a Kijevi Tarasz Sevcsenko Nemzeti Egyetem harmadéves hallgatója, kifutói karrierje az ungvári StarTime központban kezdődött. Régi álma, hogy egy világversenyen is bizonyítson.

Veronika a verseny alatt rengeteg új élménnyel gazdagodott. Elmondása szerint találkozott Berlin polgármesterével, tévés műsorban szerepelt és megtekintette Németország nevezettességeit. Új barátságokat is kötött. Jó barátnők lettek a kínai szépségkirálynővel, a nyelvi akadályok leküzdésében egy tolmács segítette őket.

A gálaest során népviseletben, fürdőruhában, koktél- és estélyi ruhában kellett színpadra lépnie. Elsőként Ukrajna németországi nagykövete gratulált a fiatal lány győzelméhez. A korona mellé szépségápolási csomag és egy prágai utazás is járt. Az elkövetkező egy évben jótékonysági nagykövetként fogja járni a világot és rászoruló fiataloknak próbál majd segíteni, hisz a koronával járó kötelezettségeit is teljesítenie kell.

Az újdonsült királynő elárulta, az elmúlt napokban több állásajánlatot kapott. Műsorvezetői munkát az egyik német televízió-társaságnál, s egy ismert európai divatcég is megkereste, hogy termékeinek legyen reklámarca.

A szépségkirálynő szerződése kiköti, hogy az elkövetkező két évben nem mehet férjhez. Ám Veronika ezen nem bánkódik. "Csak 19 éves vagyok, rövid távú terveim között nem szerepelt a házasság, még előttem az egész élet" – húzta alá a szépségkirálynő.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó