2009. december 24., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 186.-187. (859.-860.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Erdélyből kárpátaljára

Kányádi Sándor költő volt a vendége a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán rendezett író-olvasó találkozónak. A rendezvényen születésének 150. évfordulója alkalmából megemlékeztek Benedek Elekről, a nagy mesemondóról. A találkozó a Kossuth-díjas költő Távolodóban című megzenésített versével kezdődött, majd a rendezvény házigazdája, Balogh Lívia, a pedagógiai tanszék munkatársa kérdezte Kányádi Sándort életének fontosabb eseményeiről, munkásságáról. A jelenlévők megtudhatták, hogy 30 éven át a Napsugár című gyermeklap szerkesztőjeként dolgozott, amihez éppen Benedek Elek munkássága szolgált például. Az erdélyi alkotó azt is elmondta, hogyan sikerült a közelmúltban egy köztéri kút formájában méltó emléket állítani a nagy mesemondónak.

Négyek tárlata

Négy neves kárpátaljai képzőművész alkotásaiból nyílt nagyszabású kiállítás a Megyei Boksay József Szépművészeti Múzeumban. A művészetkedvelő közönség Soltész István és Erfán Ferenc tájképeit, csendéleteit, valamint Szocska László és Petro Hodanics kisplasztikáit szemlélheti meg. A tárlat két hétig várja a látogatókat.

Vámos karácsony a nevelőotthonban

Szív- és érrendszeri betegségben szenvedő állami gondozott gyerekeket láttak vendégül az Ungvári Vámhivatal vezetői. A nagybereznai nevelőotthon kétszáznyolcvan árva és félárva növendéke közül a huszonöt legjobb tanuló megismerkedhetett a határátkelőn folyó munkával, megnézhette, miként zajlik a vámvizsgálat. A gyerekek kipróbálhatták a különféle műszereket, barátkozhattak a szolgálati kutyákkal. Az otthon felett védnökséget vállalt állami szerv kollektívája pedig ajándékokkal kedveskedett. A kicsik hálából ünnepi műsorral szórakoztatták jótevőiket – mondta el Viktorija Szengetovszka, az Ungvári Vámhivatal szóvivője.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó