2009. december 19., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 184. (857.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Latyakbirkózás

Már hetekkel korábban arról szóltak a hírek, hogy a megye köztisztasági vállalatai felkészülten várják a telet. Ennek ellenére olybá tűnik, mintha semmi sem változott volna az előző évekhez képest, az idén is váratlanul érte őket a decemberi havazás. Az utakon csak itt-ott feketéllik némi aszfaltfolt, többségükben havasak, csúszósak, elsődleges forrásai a közúti baleseteknek.

– Nem számítottak a télre? – kérdeztük Mihajlo Szemenyukot, az Ungvári Köztisztasági Vállalat vezetőjét:

– Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a legfontosabb útvonalakon biztosítsuk a hó eltakarítását, az utak csúszásmentessé tételét, a jegesedés megelőzését. Éjszakánként és hajnalonként hét hókotró, három traktor, ugyanannyi hómarkoló és platós tehergépkocsi, illetve só, homok és kavics keverékét szóró gép teljesít szolgálatot.

– Kevés a látszatja.

– Ennyire telik, ennyire vagyunk képesek. Ha gazdagabbak lennénk, több géppel, nagyobb személyzettel eredményesebben dolgozhatnánk. A jelenlegi helyzetben csak azt tudom javasolni a gépkocsivezetőknek, hogy még fokozottabban figyeljenek, az időjárási körülményeknek megfelelően, a szokásosnál is óvatosabban vezessenek.

– A hozzánk beérkezett információk szerint Kárpátalja egész területén talpon vannak a köztisztasági vállalatok egységei – kaptuk a tájékoztatást Vaszil Zajactól, a Megyei Közútkezelő Szolgálat helyettes vezetőjétől. – A mellékutak eltakarítását a lehetőségekhez mérten biztosítják, a főutakat viszont éjjel-nappal tisztítják, függetlenül attól, hogy a meteorológia enyhülést jelez.

(n. sz.)

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó